Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Ο κ. Αρβανίτης φαίνεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να αλλάξει ταυτότητα το κόμμα και να γίνει κεντροαριστερό, μιας και δηλώνει από τους «πούρους Αριστερούς», που εφόσον το κόμμα δεν είναι πια Αριστερό, εκείνος θα αποχωρήσει. Στην ερώτηση του Άκη Παυλόπουλου, εάν θα ενστερνίζονταν το «όραμα μιας σύγχρονης Αριστεράς, στα πρότυπα του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ», εκείνος αποκρίθηκε σκωπτικά «θα κατεβάσουμε τον Τσε Γκεβάρα για να βάλουμε τον Μπιλ Κλίντον;»

Δεν είναι βέβαιο αν το παράδειγμα του Τσε Γκεβάρα είχε και άλλα υπονοούμενα, μιας και ο σύντροφος Ερνέστο φυλάκιζε (και) τους ομοφυλόφιλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας στην Κούβα. Δυο από της δηλώσεις του «ήρωα» της Αριστεράς, είναι χαρακτηριστικές: απευθυνόμενος στους ομοφυλόφιλους που έστελνε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είπε ότι «η δουλειά θα σας κάνει άντρες», ενώ σε διαφορετικό χρόνο είχε πει για τον γιό του ότι «ευτυχώς ο γιος μου παίζει με ψεύτικα πιστόλια. Εάν έπαιζε με κούκλες, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω το αληθινό πιστόλι μου». 

Η δήλωση Αρβανίτη

Κώστας Αρβανίτης: «Ο κύριος Κασσελάκης μέσα από αυτή τη διαδικασία, πήρε μια μεγάλη νίκη. Οφείλει λοιπόν να σχεδιάσει την πολιτική του. Και είναι ελεύθερος να το κάνει αυτό».

Δημήτρης Οικονόμου: «Εδώ θα αλλάξει το όνομα και τα σύμβολα και όλα, αυτό λέει».

Κώστας Αρβανίτης: «Εντάξει, αν θα αλλάξει το όνομα, αυτό δεν το έχω ακούσει αυτό».

Δημήτρης Οικονόμου: «Το ρεπορτάζ επιμένει ότι θα τα αλλάξει όλα».

Κώστας Αρβανίτης: «Εγώ είμαι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αυτό το κόμμα, με αυτές τις αρχές. Αν γίνει κάτι άλλο, εγώ δεν θα μπορώ να συμμετάσχω. Δεν είμαι γυρολόγος της πολιτικής».

Άκης Παυλόπουλος: «Αν θα αλλάξει τι δηλαδή;»

Κώστας Αρβανίτης: «Αν θα αλλάξει το σήμα, αν θα αλλάξει ο χώρος, αν δεν λέγεται Αριστερά και λέγεται κάτι άλλο.

Άκης Παυλόπουλος: «Το όραμα μιας σύγχρονης Αριστεράς, στα πρότυπα -πιθανά- του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ, είναι μια μεγάλη αλλαγή;»

Κώστας Αρβανίτης: «Τι λέτε δηλαδή; Θα κατεβάσουμε τον Τσε Γκεβάρα, να βάλουμε τον Μπιλ Κλίντον, ας πούμε, επάνω στα γραφεία μας;»