Ένα πρώτο δείγμα του τι θα ακολουθήσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πήραμε χθες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Πέτρο Παππά, που ήταν καλεσμένοι χθες σε εκπομπή του ΑΝΤ1 με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Πέτρος Παππάς, νεοφώτιστος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ξεδίπλωσε μια σειρά θέσεων (περί της στρατιωτικής θητείας και των πανεπιστημίων) που τις ασπάζεται και ο Στέφανος Κασσελάκης, η οποία χαρακτηρίστηκε από τους καλεσμένους του πάνελ ως «ακροκεντρώα» και νεοφιλελεύθερη.

Ο εκνευρισμός της Σίας Αναγνωστοπούλου ήταν εμφανέστατος, καθώς οι συγκεκριμένες θέσεις που έχουν εκφραστεί από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του, βρίσκονται σε πλήρη ρήξη με τις (ψηφισμένες) αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Επί του συγκεκριμένου πλαισίου, η Σία Αναγνωστοπούλου επέρριψε την ευθύνη του διχασμού στη νέα ηγεσία, καθώς η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει αφειδώς θέσεις, με τις οποίες το κόμμα δεν συμφωνεί. Για αυτό το συνέδριο θα έχει πολύ ενδιαφέρον, μιας και προβλέπεται να γίνει «σφαγή».

Η δήλωση Αναγνωστοπούλου

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η ενότητα διασφαλίζεται όταν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη, κι αυτό εκφράζεται μέσα απ' τα όργανα. Δηλαδή όταν η πρώτη κίνηση του νέου προέδρου είναι να ξηλώνει τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς ο ίδιος καν να το ξέρει, με ένα τηλέφωνο, χωρίς να έχει συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν είναι συνηθισμένα πράγματα για εμένα. Άρα εγώ θα διεκδικώ την ενότητα. Και θα καλώ στη νομιμότητα. Όπως σέβομαι την λαϊκή εντολή -απολύτως- έτσι κι από την άλλη μεριά η ενότητα για να υπάρξει είναι στην ευθύνη -κατ' αρχάς- της ηγεσίας».

Νίκος Χατζηνικολάου: «Αυτά που είπε η κυρία Αναγνωστοπούλου, για τη μη-εφαρμογή του καταστατικού, έχουν βάση κατά τη γνώμη σας κύριε Παππά;»

Πέτρος Παππάς: «Το να υπάρχει ένα προνόμιο του προέδρου, τους άμεσους συνεργάτες του να τους διορίζει ο ίδιος τη στιγμή μάλιστα που χρειάζεται μια ταχύτητα - »

Σία Αναγνωστοπούλου: «Έχει το προνόμιο να προτείνει προνομιακά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτό έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας πάντα και βεβαίως η Κοινοβουλευτική Ομάδα σεβόταν την εισήγηση του προέδρου. Αλλά είναι αυτή η λεπτή ισορροπία, εκεί οικοδομείται η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός σε ένα κόμμα. Εκεί οικοδομείται ο αμοιβαίος σεβασμός».