Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Σπύρο Φρεμεντίτη. Κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης της OPINION POLL, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται τρίτο κόμμα σε αποδοχή, με το ΠΑΣΟΚ να περνάει στη δεύτερη θέση, ο Γιώργος Βαρεμένος απέδωσε τη δημοσκοπική κατάρρευση στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία δεν μπορεί να εμπνεύσει.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το momentum που είχε στην αρχή, ενώ του καταλόγισε διχαστική παρουσία στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αιτίαση του Γιώργου Βαρεμένου, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αλλοίωσε τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απορίας άξιον το ποια ήταν η φυσιογνωμία ενός κόμματος με στελέχη από την ακροαριστερά των συμπαθούντων της τρομοκρατίας, έως τους παλαιοπασόκους που βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη δεκαετία.

Για να υπάρχει φυσιογνωμία προς αλλοίωση, προϋποτίθεται μια κάποια ομοιογένεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα-φρανκενστάιν με στελέχη από τα άκρα της άκρας Αριστεράς, μέχρι τους ακροδεξιούς λαϊκιστές των ΑΝΕΛ. Συνεπώς, δεν υπήρχε κάτι προς αλλοίωση, αφού -αν μη τι άλλο- η όποια ιδεολογία του Στέφανου Κασσελάκη θα έπεφτε εντός του φάσματος, του ιδεολογικού αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ας μη γελιόμαστε, η μοναδική συγκολλητική ουσία, ήταν η προοπτική εξουσίας. Άπαξ και αυτή εξαλείφθηκε, το σαθρό αυτό δημιούργημα καταρρέει.

Η δήλωση Βαρεμένου

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτό το αποτέλεσμα, η φωτογραφία της στιγμής (σ.σ. τα ποσοστά που αποκομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της OPINION POLL), είναι αποτέλεσμα των διασπαστικών τάσεων; Των προσώπων που διοικούν; Από τι προέρχεται, θεωρείτε;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Αν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν και από τις άλλες δημοσκοπήσεις, αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Είναι προφανές αυτό. Η ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπόρεσε να εμπνεύσει κάτι».

Παναγιώτης Στάθης: «Μήπως δεν τον άφησαν κιόλας, κύριε Βαρεμένε; Μήπως έσπευσαν κάποιοι να τον αποδομήσουν με έναν τρόπο;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Κοιτάξτε, απ' ό,τι φαίνεται ο κύριος Κασσελάκης είχε ένα momentum. Δεν το εκμεταλλεύτηκε, για πολλούς λόγους κατά τη γνώμη μου. Η παρουσία του στην τελευταία επιτροπή ήταν διχαστική».

Σπύρος Φρεμεντίτης: «Είχαν προηγηθεί όμως όλα αυτά που ειπώθηκαν, από τους διαφωνούντες».

Γιώργος Βαρεμένος: «Ναι και υπήρξαν ακραίες τοποθετήσεις».

Σπύρος Φρεμεντίτης: «Πώς θα ήταν μετά; Θα ήταν μεσ' στο μέλι αυτός;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχει και το ίσωμα. Δεν είναι μόνο ανηφόρα - κατηφόρα, υπάρχει και το ίσωμα. Έτσι δεν είναι; Η τάση που αποχώρησε, θα αποχωρούσε μετά την εκλογή Κασσελάκη».

Παναγιώτης Στάθης: «Ανεξάρτητα από τις κατηγορίες από τις δυο πλευρές, θα έφευγαν;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Τα αίτια της ήττας είναι πιο βαθιά απ' αυτά που φαίνονται. Ο Κασσελάκης αλλοίωσε την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Την αλλοίωσε».

Σπύρος Φρεμεντίτης: «Δηλαδή;»

Γιώργος Βαρεμένος: «Τι δηλαδή; Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μέχρι τις εκλογές, δεν είναι αυτός που είναι σήμερα».