Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «αποστάτες», τον οποίον χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για όποιον αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απάντησε δηκτικά ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ούτε πέμπτη φάλαγγα, ούτε αποστάτες», αδειάζοντας έτσι τον νέο πρόεδρο του κόμματος, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί να ακούγονται τέτοια πράγματα.

Ενδιαφέρον όμως έχει η ειρωνεία που είχε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην συνέχεια της συνέντευξης, αφού ενώ αναγνώρισε ότι τα πράγματα στις δημοσκοπήσεις δεν είναι καλά, επιχειρηματολόγησε ότι εάν είσαι η αξιωματική αντιπολίτευση, ο στόχος σου οφείλει να είναι ο Πρωθυπουργός, αλλιώς οι ψηφοφόροι θα πάνε αλλού. Είναι σαφές ότι μετά από τόσα ραπίσματα που έχουν δεχτεί από τις δημοσκοπήσεις που τόσο πολύ πολέμησαν, πλέον τις πιστεύουν.

Για αυτό και πρόκειται για ειρωνικό σχόλιο από πλευράς Θεοχαρόπουλου, αφού ήδη από την αρχή της εβδομάδας, οι διαρροές περί των δημοσκοπήσεων, έφερναν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο πλέον κόμμα. Και ως περαιτέρω τεκμηρίωση της ειρωνείας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επιμένει ότι για να γίνει κυβερνώσα παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πιάνει τον χώρο από την ριζοσπαστική Αριστερά -που στο μεταξύ τα στελέχη που την εκφράζουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποχωρούν μαζικά- έως το προοδευτικό κέντρο. Αυτό που εύλογα μπορεί να πει κανείς, είναι ότι αν έχει φτάσει να ειρωνεύεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τα ψωμιά του είναι ελάχιστα.

Η δήλωση Θεοχαρόπουλου

Γιάννης Ντσούνος: «Το πρώτο σχόλιο που θα ήθελα, είναι για τη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος χαρακτήρισε όσους αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ -και όποιους πρόκειται να αποχωρίσουν, είπε- αποστάτες. Είναι στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ η λέξη "αποστάτες";» 

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ούτε πέμπτη φάλαγγα, ούτε αποστάτες. Το να ακούγονται τέτοια πράγματα για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι είναι λάθος. Και το λέω όσο πιο καθαρά μπορώ να το πω. Και το λέω εγώ, που λέω ότι είναι λάθος οι αποχωρήσεις αυτή τη στιγμή, είναι λάθος να φύγουν στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δώσουμε τη μάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοια πράγματα».   

Χρήστος Κούτρας: «Κύριε Θεοχαρόπουλε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Σε μία δημοσκόπηση. Γιατί σε όλες τις άλλες ήταν δεύτερος».

Χρήστος Κούτρας: «Σε μία δημοσκόπηση, τώρα έρχονται και οι υπόλοιπες, θα τις δούμε».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ε, δεν είναι καλά τα πράγματα στις μετρήσεις. Αν θέλετε την άποψή μου -»

Χρήστος Κούτρας: «Είναι εφικτό το 17% που λέει ο κύριος Κασσελάκης στις Ευρωεκλογές;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Δεν ξέρω. Ο κύριος Κασσελάκης - θυμηθείτε πριν από λίγο καιρό ο στόχος ήταν να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, πριν από 60 ημέρες. Λογικά τώρα, για τις ευρωεκλογές, ο στόχος είναι να πετύχουμε υψηλότερο ποσοστό, απ' αυτό που πετύχαμε στις εθνικές εκλογές. Αλλάξαμε και πρόεδρο, εκλέξαμε καινούριο, έγινε μια τέτοια διαδικασία».

Χρήστος Κούτρας: «Δηλαδή έχετε αποδεχθεί ότι μπορείτε να κερδίσετε τον Μητσοτάκη».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Κατά την άποψή μου, αυτός πρέπει να είναι στόχος, στις εθνικές εκλογές. Δεν μπορεί να μην είναι ο στόχος αυτός. Αν είσαι αξιωματική αντιπολίτευση και δεν είναι αυτός ο στόχος για τις εθνικές εκλογές, θα σου πει ο κόσμος "πάμε παραπέρα". Άρα, επειδή είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και ο στόχος πρέπει να είναι να κερδίσουμε την Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, πρέπει να σταθούμε όρθιοι σε αυτή τη διαδικασία και δυνατοί. Κοιτάξτε, έχετε δίκιο για τις μετρήσεις και θέλω να πω κάτι: το να έχουμε μια πολιτική που συνεχώς συσπειρώνει ένα μικρό κομμάτι ψηφοφόρων μας και αφήνει την κοινωνική πλειοψηφία να μην βρίσκει - και να είναι στον Μητσοτάκη, αυτό καταλαβαίνετε ότι δεν αποτελεί λύση. Ταυτοχρόνως, κανένα περιχαρακωμένο κόμμα, είτε που θέλουν να κάνουν εκτός κάποιοι, της ριζοσπαστικής Αριστεράς για παράδειγμα. Δεν μπορεί να αποτελέσει κυβερνώσα παράταξη, το καταλαβαίνετε γιατί, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις στην κοινωνία. Και ταυτοχρόνως, όσοι από το εσωτερικό πιστεύουν ότι ένα περιχαρακωμένο κόμμα, φεύγοντας ορισμένοι, θα περιχαρακωθεί σε μια πλευρά, πάλι δεν μπορεί να δώσει. Άρα τι χρειαζόμαστε; Ένα μεγάλο κόμμα. Έτσι γινόμαστε κυβέρνηση. Έτσι έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι έγινε και η Νέα Δημοκρατία. Πώς δηλαδή; Ένα μεγάλο κόμμα, από την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά, έως το προοδευτικό κέντρο».    

Γιάννης Ντσούνος: «Ένα λεπτό. Εδώ έχουμε δελτίο αποχωρήσεων. Δηλαδή χθες πριν βγει η συνέντευξη του Κασσελάκη, έφυγε ο κύριος Αποστόλου -υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα-, ο κύριος Πέτρος Κόκκαλης -ευρωβουλευτής που ανακοίνωσε ότι θα κάνει και κόμμα- και διάφορα στελέχη». 

Χρήστος Κούτρας: «Είναι στην αντίθετη κατεύθυνση, λοιπόν, οι πράξεις τους. Για να μην συμβαίνουν αυτά, πρώτον θα πρέπει να σταματήσουν οι αποχωρήσεις και δεύτερον, από την ηγεσία θα πρέπει να υπάρχει ένα άνοιγμα στη βάση πολιτικού σχεδίου».