«Το κόμμα δεν είναι επιχείρηση όπου καλούνται να δουλέψουν απλώς όλοι για το νέο μάνατζερ ανεξαρτήτως πολιτικής» σημείωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πιστός σε αυτό που έχει αποφασίσει: να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει τη ζωή του προέδρου δύσκολη.

Είναι κατά μία έννοια και το «ευχαριστώ» προς τον Κασσελάκη ο οποίος τον ξήλωσε με μια απόφαση και δίχως έστω να τον ενημερώσει.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στέλνει νέο μήνυμα σημειώνοντας πως «το κόμμα απαιτεί συνθέσεις και πολιτικό σχέδιο που να είναι προϊόν συλλογικών διαδικασιών. Συνεπώς για να μην υπάρξει αποσύνθεση απαιτείται σύνθεση. Τα χειρότερα θα αποφευχθούν αν επιδείξουμε όλοι στο βαθμό που μας αναλογεί ο καθένας την απαιτούμενη σοβαρότητα και ωριμότητα σε μια τέτοια δύσκολη συνθήκη. Όσον με αφορά θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί περαιτέρω συρρίκνωση να υπάρξει συσπείρωση και να έχουμε ένα ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Κριτική ασκεί και προς τους αποχωρήσαντες αλλά επιρρίπτει τις ευθύνες στη νέα ηγεσία: «το τανγκό θέλει δύο, για να κλείσει η εσωστρέφεια πρέπει και οι δύο πλευρές να μην την αναπαράγουν. Η τελευταία για παράδειγμα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα 37 δισ. μαξιλάρι αναπαρήγαγε την εσωστρέφεια και μάλιστα για ένα επίτευγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την έξοδο από τα μνημόνια. Εξωστρέφεια χρειαζόμαστε αλλά η εξωστρέφεια δεν διατάσσεται»…