Με το ίδιο νόμισμα ξεπλήρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τον οποίο ο νέος πρόεδρος είχε ξηλώσει από τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επιλογή που ο Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ και όχι από τον ίδιο. 

Μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μπορεί μεν να ξεκαθάρισε ότι «έχουμε πρόεδρο εκλεγμένο από τη βάση μόλις 50 μέρες πριν, δεν μπορεί να μη γίνεται αποδεκτή η εσωκομματική διαδικασία εκλογής από τη βάση. Και δεν μπορεί να υπάρχουν απαράδεκτες δηλώσεις για διαπλοκή κ.α. στο κόμμα» συμπλήρωσε όμως καρφώνοντας όλες τις επιλογές του Κασσελάκη: «Ταυτόχρονα, δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, να αναπαράγουν και να εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος. Όπως οι δηλώσεις που προσβάλλουν το κόμμα και το χαρακτήριζαν πεθαμένο λικέρ» δήλωση που είχε κάνει η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη. 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επανέλαβε πως «υποστηρίζω σθεναρά την διεύρυνση και τον μετασχηματισμο του κόμματος ώστε να απευθύνεται σε όλο τον προοδευτικό κόσμο από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Υποστήριξα από τους πρώτους και υποστηρίζω σθεναρά την εκλογή από τη βάση των μελών του κόμματος» θυμίζοντας πως «έχω διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ πριν καν ψηφίσω υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά για την θέση μου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία για την οποία είμαστε περήφανοι και αποτέλεσε και αφορμή για περαιτέρω διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.»

Αναφέρθηκε και στο προ έτους συνέδριο θυμίζοντας πως «πέρσι που ήμουν μέλος της Επιτροπής Καταστατικού για πρώτη φορά προβλέψαμε διαγραφές, που στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλεπόταν, με αυστηρές δικλείδες ασφαλείας και με ρητές προβλέψεις μόνο από το όργανο Επιτροπή Δεοντολογίας. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται. Είναι αποκλειστικά θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Το πνεύμα και το γράμμα του ψηφισμένου καταστατικού πριν ένα χρόνο στο Συνέδριο ήταν ότι διαγραφές μπορούν να γίνονται όταν υπάρχουν αυξημένες πλειοψηφίας στο αρμόδιο όργανο και όχι αυτά που έχουν προταθεί από τον πρόεδρο».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας την ομιλία του λάθος. «Με εκφράσεις τύπου πέμπτη φάλαγγα δεν γίνεται να προχωρήσουμε μπροστά. Ο στόχος μας οφείλει να είναι η διεύρυνση, η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση. Όχι το πώς θα φύγουν κάποιοι, αλλά το πώς θα έρθουν πολλοί και θα μεγαλώσουμε. Η ενότητα και όχι η συρρίκνωση. Στόχος μας οφείλει να είναι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές, αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας» κατέληξε.