Πυρά από παντού δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης για τις δηλώσεις του σχετικά με το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν πλέον για μια νέα εστία εσωστρέφειας και καλούν τον πρόεδρο να δώσει διευκρινίσεις για ένα ζήτημα που το κόμμα έκανε «σημαία» τα τελευταία χρόνια.  

«Για να βγούμε από την εσωστρέφεια δεν μπορεί να θέτουμε θέμα μαξιλαριού στα καλά καθούμενα, όπως άνοιξε ο Στέφανος», είπε ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Νομίζω ότι επειδή ήταν μια δήλωση που θα τη βρίσκει συνέχεια μπροστά του ο κ. Κασσελάκης και επειδή αποτελεί τον ακρογωνιαίο, τον θεμέλιο λίθο της κυβερνητικής επιτυχίας της διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να την διευκρινίσει και πρέπει να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια» πρόσθεσε. 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε το «μαξιλάρι» «επίτευγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε πως η δήλωση Κασσελάκη ενισχύει την εσωστρέφεια. «Υπήρχε ευρύτερη κριτική στην κοινωνία, για τον τρόπο που μαζεύτηκαν αυτά τα 37 δισ. Αυτό όμως είναι ένα το κρατούμενο. Και ένα άλλο είναι ότι πρόκειται για ένα επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλιστα ήταν η έξοδος από τα μνημόνια, που βασίστηκε σε αυτά τα 37 δισ. ευρώ» είπε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα 37 δισ. αναπαράγει την εσωστρέφεια. Ανοίγει μια συζήτηση στον εσωτερικό τομέα».