Ο Κασσελάκης που έχει κατηγορηθεί από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι... έλκεται από τις μεθόδους του Τραμπ, σκέφτηκε, υπό τον ορατό κίνδυνο της απόλυτης κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, να κατηγορήσει την ομάδα Αχτσιόγλου ως «τραμπιστές». Ποιον μπορεί να πείσει με τέτοιες αστείες κατηγορίες είναι μια άλλη ιστορία... 

Σε ερώτηση «Είστε αριστερός; απάντησε»: «Ναι, απόλυτα ναι. Το δείχνω έμπρακτα», ενώ απαντώντας στα περί «τραμπισμού» είπε: «ξέρετε τι έκανε ο κ. Τραμπ; Ο κ. Τραμπ προκάλεσε τον κόσμο του, τη βάση του, για να κάνει μια εξέγερση στο Καπιτώλιο της χώρας. Γιατί; Επειδή δεν αποδέχτηκε την ήττα του. Οι αντιδράσεις οι οποίες είναι τραμπικές, είναι εκείνων που δεν αποδέχονται την επικράτησή μου στις εσωκομματικές εκλογές. Εκλέχθηκα δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος. Έχω τείνει χείρα φιλίας...» είπε στη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στον ANT1 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος ενωπίω».

Για τις αιτιάσεις περί την πολιτική του μετατόπιση απάντησε: «Κατ' αρχάς, για όποιον κάνει τη μετάβαση αυτή από τα δεξιά προς την Αριστερά, έχω να πω μπράβο, διότι πηγαίνετε στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης, της συλλογικότητας, της συμπερίληψης, της δημοκρατίας».

Σε ερώτηση «ήσασταν δεξιός και τώρα είστε αριστερός;», απάντησε: «Όχι. Προφανώς όχι. Πώς θα ήμουν με τον Ομπάμα και τον Μπάιντεν από τα 17 μου, από τα 16 μου, άμα ήμουν δεξιός; Προφανώς και όχι».

Σε ερώτηση για το αν νεότερος ήταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Κατ' αρχάς να σας πω ότι τον γνώριζα από το 2012 τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα για πολλούς λόγους. Και σας λέω τώρα, γνωρίζοντας και τους δύο πλέον από τη θέση μου...Γνωρίζοντας και τους δύο προσωπικά τώρα, μπορώ να σας πω χωρίς καμία αμφιβολία ότι το ποιον του ενός ανθρώπου δεν συγκρίνεται με του άλλου. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας βαθιά δημοκρατικός, προσιτός, σεμνός άνθρωπος. Ποτέ δεν θα έμπαινε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κουλτούρα στο Μαξίμου που θα έκανε παρακολουθήσεις. Ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματικά πονάει τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Το έχω ζήσει από κοντά».

Ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση της «Ομπρέλας»

Για τις αποχωρήσεις της Ομπρέλας από το κόμμα είπε: «Συνομίλησα με τους 4, με την ομάδα τους γενικά, αρκετές φορές. Είχα μια συνάντηση και δια ζώσης με τον κ. Τσακαλώτο στο γραφείο μου, αλλά και τηλεφωνικώς έπειτα, όπου τον παρακάλεσα να μιλήσει με τους 4 συγκεκριμένους συντρόφους οι οποίοι είχαν πει τα απαράδεκτα υβριστικά πράγματα που είχαν πει στην τηλεόραση, για ν' ανασκευάσουν κάτι, να δείξουν ένα μικρό βήμα προόδου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα το έκανε, μου είπε ότι «δεν μπορώ αναγκαστικά να τους ελέγξω αλλά θα προσπαθήσω». Το ίδιο ζήτησα κι από τον κ. Τεμπονέρα. Να τους μιλήσει, να δούμε αν μπορέσουμε πριν την Κεντρική Επιτροπή να έχουμε κάποιο κοινό έδαφος. Εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Οι συγκεκριμένοι είπαν βαριά πράγματα χωρίς κανένα στοιχείο. Κι αντί να ανασκευάσουν έστω και μια λέξη, πήγαν στην Κεντρική Επιτροπή, κατά τη γνώμη μου, με ειλημμένη απόφαση, μ' ένα σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές. 'Αρα λοιπόν, δεν μπορούσα εγώ να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιμέτωπος με μια τέτοια υπονόμευση. Το λέω απλά. Δεν θα αφήσω σε κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την πρόταση για δημοψήφισμα ανέφερε: «Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Όπως έχω πει, τηρώ το καταστατικό πλήρως. Η πρότασή μου θα ήταν βάσει καταστατικού, αλλά βεβαίως υπήρχε κάποια στιγμή, όταν κάποιοι δεν θέλουν να προσφέρουν στο κόμμα, όπου κι εγώ έπρεπε να πάρω μία ξεκάθαρη θέση. Ενότητα ναι, αλλά άλλο εκεχειρία κι άλλο μια γροθιά. Για να πετύχουμε, πρέπει να είμαστε μια γροθιά».

Είπε ότι είναι ψέμα ότι του είχε αρνηθεί συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρα και πρόσθεσε: «Ούτε μια φορά δεν μου έχει πει όχι όταν τον έχω προσεγγίσει. Το αντίθετο. Και έχουμε μιλήσει τηλεφωνικά και έχουμε συναντηθεί. Η σχέση μας είναι εξαιρετική, τον τιμώ πλήρως και το έργο του...».