Στον ΣΥΡΙΖΑ οι εσωκομματικές έριδες δεν λένε να σταματήσουν. Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στο κόμμα είναι ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στους ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτες.

Οι δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονα ενοχλημένοι από την απόφαση του προέδρου να μην τους καλέσει στο τριήμερο στις Σπέτσες. Μάλιστα ο Κώστας Αρβανίτης εξέφρασε δημόσια την πικρία του, δηλώνοντας γεμάτο νόημα: «Δεν μας κάλεσε, γι' αυτό και δεν πήγαμε. Εμείς συμμετέχουμε σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες κανονικά και ισότιμα και όταν ήμασταν 6 και όταν είμαστε 2, εγώ και η Έλενα (σ.σ.: Κουντουρά). Σε αυτή τη δουλειά δεν κληθήκαμε. Φαντάζομαι ότι κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους, ουσιαστικά -όπως το διαβάζω εγώ- να συντονιστεί καλύτερα η κοινοβουλευτική ομάδα στο κοινοβουλευτικό έργο. Εμείς ντοκουμέντα και θέσεις έχουμε δώσει σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά και ελληνικά θέματα. Δεν νιώθω ούτε προσβεβλημένος ούτε βαλλόμενος, ούτε εγώ ούτε η Κουντουρά, στο θέμα αυτό. Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συμβάλουμε…». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Έλενα Κουντουρά, η οποία βλέπει ότι το σύστημα Κασσελάκη δεν επιθυμεί την επανεκλογή της. Και όχι άδικα.

Χαμηλό βαρομετρικό

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχέσεις του Στεφάνου Κασσελάκη με τους ευρωβουλευτές του είναι ανύπαρκτες, καθώς δεν επιθυμεί την επανεκλογή τους στην ευρωβουλή. Ο νέος πρόεδρος προκρίνει τα πρόσωπα της αρεσκείας του για την ευρωβουλή, τα οποία είναι ο καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης καθώς και ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. Μάλιστα περιμένει και την απάντηση του γνωστού μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά. Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα προωθήσει η νέα ηγεσία για εκλογή στην ευρωβουλή. Άλλωστε το κόμμα στην καλύτερη θα εκλέξει δύο με τρεις ευρωβουλευτές, δεδομένου ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι εξαιρετικά αρνητικά.

Αυτό το γνωρίζουν οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος με τον Κώστα Αρβανίτη να έχει ήδη ξεκινήσει περιοδείες ανά την Ελλάδα και να προσπαθεί να προβληθεί σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ίδιες προσπάθειες έχει ξεκινήσει και η Έλενα Κουντουρά, ωστόσο η πικρία τους είναι φανερή καθώς ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου βρίσκουν κλειστές πόρτες. Η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει ότι επιθυμεί μια ανανεωμένη ομάδα στην ευρωβουλή, καθώς η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν διαλυμένη. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αποπεμφθεί με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ενώ οι Στέλιος Κούλογλου, Πέτρος Κόκκαλης και Δημήτρης Παπαδημούλης αποχώρησαν από το κόμμα.