Να συμμετάσχει τόσο ο ίδιος όσο και η Έλενα Κουντουρά στην τριήμερα εκδρομή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες ήθελε ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος συμφώνησε με τον χαρακτηρισμό «λάθος» που χρησιμοποιήθηκε από δημοσιογράφο για την απόφαση να μην κληθούν οι ευρωβουλευτές.  

«Δεν μας κάλεσε, γι' αυτό και δεν πήγαμε» είπε ο Κώστας Αρβανίτης για τον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Εμείς συμμετέχουμε σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες κανονικά και ισότιμα και όταν ήμασταν έξι και όταν είμαστε δύο, εγώ και η Έλενα. Σε αυτή τη δουλειά δεν κληθήκαμε. Φαντάζομαι ότι κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους, ουσιαστικά όπως το διαβάζω εγώ να συντονιστεί καλύτερα η κοινοβουλευτική ομάδα στο κοινοβουλευτικό έργο. Εμείς ντοκουμέντα και θέσεις έχουμε δώσει σε ό,τι αφορά στα ευρωπαϊκά και ελληνικά θέματα. Δεν νιώθω ούτε προσβεβλημένος ούτε βαλλόμενος, ούτε εγώ ούτε η Κουντουρά, στο θέμα αυτό. Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συμβάλουμε». 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ενοχλημένος από τις αντιρρήσεις γι' αυτό το τριήμερο που εξέφρασαν αρχικά κάποιοι βουλευτές. «Είναι μια δουλειά πολιτική που πρέπει να πας, είτε γινόταν στο Έβερεστ ή στη Λάρισα ή στις Σπέτσες. Θα πας και θα κάνεις τη δουλειά σου, τελεία» είπε.