Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Παπδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ONE TV και στον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή. Κληθείς να σχολιάσει το τοπίο και τους συσχετισμούς στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τα βλέπει όλα «μαύρα» για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με μοναδική εξαίρεση την Νέα Αριστερά, για την οποία κάνει πρόβλεψη ότι θα πάει «πολύ καλύτερα από τις αφετηριακές δημοσκοπήσεις». Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως είχε να πει πολλά και διάφορα, καθώς κριτικάρισε σκληρά τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται όχι μόνο από κάθε έννοια της Αριστεράς, αλλά και από τις έννοιες της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως αυτά που λέει για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς προβλέπει ότι δεν θα μπορέσει να παραμείνει σιωπηλός, βλέποντας την «αποσυριζοποίηση» και την «αποτσιπροποίηση» του κόμματός του. Επειδή ουδείς φαντάζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα «αποφασίσει να μιλήσει» προκειμένου να γίνει «ινστρούχτορας» του Στέφανου Κασσελάκη, προφανώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης εννοεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει κάποια πρωτοβουλία, είτε για να πάρει πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη, είτε να δημιουργήσει έναν εντελώς καινούριο φορέα, μετά τις Ευρωεκλογές.

Ενδιαφέρον επίσης, έχει η φράση με την οποία έκλεισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τη συνέντευξη, καθώς είπε ότι «το ζητούμενο θα είναι ένα μεγάλο μέτωπο δημοκρατίας, πάνω σε στέρεες προγραμματικές συγκλήσεις, που να αμφισβητήσει την μονοκρατορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αυτό νομίζω ότι είναι όχι μόνο αναγκαίο, αλλά και εφικτό». Δηλαδή μιλάμε για την «προοδευτική διακυβέρνηση, νούμερο 2». Το κατά πόσο είναι εφικτό -αφήνοντας εντελώς στην άκρη τα ποσοστά, τα οποία καθιστούν μια τέτοια πρόταση εντελώς ανέφικτη- αρκεί να δει κανείς την «προοδευτική διακυβέρνηση, νούμερο 1», η οποία απλώς προϋπέθετε -κατά τη σύλληψή της και με μπακαλίστικη αριθμητική- την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα, η «δεύτερη βερσιόν» της «προοδευτικής διακυβέρνησης», προϋποθέτει την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, ΚΚΕ και του ενδεχόμενου νέου φορέα του Αλέξη Τσίπρα! Ακόμη και να τους έφταναν τα ποσοστά -που δημοσκοπικά μιλώντας, δεν τους φτάνουν-, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να σταθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, σε καμία των περιπτώσεων. Πρόκειται ξεκάθαρα για όνειρα θερινής νυκτός.

Η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη γνώμη μου θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία και την κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού -που είχε και καταγράφηκε με το 18% τον Ιούνιο-, καθώς η ηγεσία Κασσελάκη και η νέα ηγετική ομάδα, επιτείνει όλα τα χαρακτηριστικά της κρίσης και προσθέτει βήματα απομάκρυνσης - όχι μόνο από κάθε έννοια της Αριστεράς, αλλά και από τις έννοιες της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας. Γρήγορα θα φανεί, αν οι Σπέτσες -που ήταν επικοινωνιακό γεγονός- θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που καθημερινά ξεσπάνε σε αυτόν εδώ τον χώρο (...) ο ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Κασσελάκη θα πάει χειρότερα απ' ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Τσίπρα, ο Αλέξης Τσίπρας όσο παραμένει σιωπηλός και βλέπει την «αποσυριζόποίηση» και την «αποτσιπροποίηση» του κόμματός του από τον Στέφανο Κασσελάκη, θα δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να παραμένει σιωπηλός».