Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει την απρεπή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με τον Αχιλλέα Μπέο, ο κύριος Παπαδημούλης είπε ότι αυτό το επίπεδο δεν είναι Αριστερά, δεν είναι σοβαρή αντιπαράθεση, καθώς και ότι ενώ ήταν αναμενόμενη τέτοιου είδους ρητορική από τον κύριο Μπέο, ο Στέφανος Κασσελάκης γλίστρησε στο επίπεδο του κύριου Μπέου. Παράλληλα, ο κύριος Παπαδημούλης είπε πως την συγκεκριμένη άποψη, πιστεύει πώς την συμμερίζονται πολλοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Την επίθεσή του προς τον Στέφανο Κασσελάκη, συνέχισε λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη μισή εμπιστοσύνη, σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν οι δημοσκοπήσεις δίνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ 10% με 12%, για τον Κασσελάκη ως υποψήφιο πρωθυπουργό, δίνουν 5 με 6%».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζουν οι αιχμές του κυρίου Παπαδημούλη προς τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε, δυσκολεύεται να καταλάβει για πόσο ακόμα θα παραμένει σιωπηλός και με αυτή του τη στάση, θα αφήνει τον Στέφανο Κασσελάκη να ξηλώνει την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς, δεν τον έπιασε ο πόνος τον κύριο Παπαδημούλη, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και για τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίον δεν παραλείπει να χρεώσει μερίδιο για την μεγάλη πτώση του κόμματος. Η μόνη του έγνοια, είναι να περιγράψει μια εικόνα πλήρους διάλυσης, προκειμένου να αποσπάσει για τη Νέα Αριστερά υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν συμφωνούν με την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά παραμένουν μόνο και μόνο επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν η μοιρολογίστρα, να μαχαιρώνει τον ετοιμοθάνατο. Θα πρέπει μόνο να προσέχει ο κύριος Παπαδημούλης, μην τον πιάσει το «γινάτι» τον Αλέξη Τσίπρα και αποφασίσει να βγει φουλ υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, μόνο και μόνο για αυτό.

Η δήλωση του Δημήτρη παπαδημούλη

Γιώργος Κακούσης: «Εσείς έχετε συνηθίσει την Αριστερά να αντιπαρατίθεται στο επίπεδο που είδαμε την αντιπαράθεση Κασσελάκη - Μπέου, το Σαββατοκύριακο;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Όχι, καθόλου. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Και αυτό δεν είναι σοβαρή αντιπαράθεση. Απ' τον κύριο Μπέο το περιμέναμε, μας έχει συνηθίσει. Απ' τον κύριο Κασσελάκη, νομίζω γλίστρησε. Στο επίπεδο του κυρίου Μπέου».

Άννα Λιβαθυνού: «Οπότε πιστεύετε δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση, να φερθεί κατ' αυτό τον τρόπο».

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Νομίζω ότι αυτό πιστεύουν και πολλοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Άννα Λιβαθυνού: «Πώς βλέπετε γενικά την πορεία του κυρίου Κασσελάκη -επειδή εσείς τώρα έχετε φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ- πώς την βλέπετε την πορεία του, από τότε που έχει αναλάβει, ως νέος πρόεδρος του κόμματος;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Κοιτάξτε, με την ηγεσία Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει απ' το κακό στο χειρότερο και ο κύριος Κασσελάκης, όποτε μετριέται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ως "πρωθυπουργίσιμο", είναι στο μισό της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, όταν οι δημοσκοπήσεις δίνουν για τον ΣΥΡΙΖΑ 10% με 12%, για τον Κασσελάκη ως υποψήφιο πρωθυπουργό, δίνουν 5 με 6%. Και θυμίζω, ο κύριος Κασσελάκης εξελέγη λέγοντας ότι "εγώ μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη, γιατί ξέρω καλύτερα αγγλικά απ' αυτόν και καλύτερη οικονομία". Διάβαζα πριν έρθω, ότι σε μια σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ κάποιος είπε "ο Κασσελάκης δεν τραβάει, μας σέρνουν προς τον βυθό, να παρακαλέσουμε γονατιστοί τον Τσίπρα να γυρίσει"».

Γιώργος Κακούσης: «Συμφωνείτε με αυτό; Χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά τον Αλέξη Τσίπρα; Θα μπορούσε να..;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Δεν είναι σωστό εγώ να υποδεικνύω, τι πρέπει να γίνει σε ένα κόμμα που με πολύ πόνο άφησα πίσω μου».

Γιώργος Κακούσης: «Μα, αν τα κάνατε όλα σωστά, δεν θα ήταν εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Άρα δεν πειράζει, κάντε αυτό το "λάθος", ελεύθερα».

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Απλώς δυσκολεύομαι να καταλάβω, πόσο ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, παραμένοντας σιωπηλός θα βλέπει το κόμμα, του οποίου ηγήθηκε για πολλά χρόνια -και πιστώνεται την εκρηκτική του άνοδο και χρεώνεται και ένα μερίδιο για την μεγάλη του πτώση- πόσο θα παραμένει δια της σιωπής του, να αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται έτσι. Γιατί ο Κασσελάκης δεν ξηλώνει μόνο την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα μεγάλο Αριστερό κόμμα. Το απομακρύνει και από έννοιες σοβαρότητας, συνοχής, αξιοπιστίας και ξηλώνει και την παράδοση που άφησε ο Τσίπρας - την παρακαταθήκη του Τσίπρα».