Φαίνεται ότι ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν προς την Νέα Αριστερά. Σειρά πήραν οι πρώην ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου.

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε προαναγγείλει από τις 23 Νοεμβρίου, όταν αποχώρησε από από το κόμμα του Στεφάνου Κασσελάκη, ότι βρίσκεται κοντά στην Νέα Αριστερά ενώ είχε αναφέρει ότι θα εκπροσωπεί τον νέο πολιτικό σχηματισμό στο ευρωκοινοβούλιο. Σήμερα ο ευρωβουλευτής επισημοποίησε τη προσχώρηση, κάνοντας μια ανάρτηση στο «Χ», με την οποία καλεί σε συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση της Νέας Αριστεράς με τον ίδιο εισηγητή. Πιο ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση του Στέλιου Κούλογλου, καθώς δήλωνε διστακτικός και ότι ακόμα το σκέφτεται για μια συνεργασία με την Νέα Αριστερά, η οποία θα συμβεί μόνο υπό προϋποθέσεις. Τελικά η συνεργασία επισημοποιήθηκε καθώς στην ίδια κομματική εκδήλωση είναι εισηγητής και ο Στέλιος Κούλογλου.

Δεδομένου ότι η εκδήλωση - συζήτηση αφορά τις ευρωεκλογές και την πορεία του νέου κόμματος σε αυτές, έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν τους δύο ευρωβουλευτές να θέτουν υποψηφιότητα για την ευρωκάλπη του Ιουνίου. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς στις ευρωεκλογές του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Στέλιος Κούλογλου κατέχει ένα σημαντικό δίκτυο φίλων στην αριστερά. Επιπλέον ανάμεσα στα πρόσωπα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς είναι και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης καθώς και η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς ο νέος πολιτικός σχηματισμός θέλει οπωσδήποτε να εκλέξει εκπρόσωπο στην ευρωβουλή.


Ακολουθεί η ανάρτηση Παπαδημούλη στο «Χ»: