Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής -πρώην του ΣΥΡΙΖΑ, νυν προσκείμενος στη Νέα Αριστερά- Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου. Κληθείς να σχολιάσει το δάνειο που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα του, μέσω των εταιρειών του, προκειμένου να καταβληθούν το δώρο των Χριστουγέννων και ο μισθός του Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι προσυπογράφει το σχόλιο του Θανάση Καρτερού (ο οποίος λογίζεται ως «η φωνή του Αλέξη Τσίπρα»), που είπε ότι «διάφοροι, για να επαινέσουν τον Κασσελάκη και να χτυπήσουν τον Τσίπρα, έκαναν αυτή τη διαρροή, βλάπτοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Κασσελάκη».

Ενδιαφέρον έχει η ελαφρώς διαφοροποιημένη αιχμή που αφήνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε σχέση με την τοποθέτηση του Θανάση Καρτερού, καθώς «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Ο Θανάσης Καρτερός βλέπει ξεκάθαρη προσπάθεια να επαινεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης και ταυτοχρόνως να χτυπηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, αποδίδοντας έτσι μια μελετημένη κίνηση, η οποία είχε κάποιο σχεδιασμό να υπηρετήσει, ανεξαρτήτως εάν αυτή η κίνηση ήταν επιτυχής. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την άλλη, προκειμένου να μειώσει τον Στέφανο Κασσελάκη και την ηγετική του ομάδα, επιχειρεί να τους φιλοτεχνήσει το πορτρέτο των «γκαφατζήδων», βγάζοντας από την εξίσωση το σκοπούμενο χτύπημα προς τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «πήγαν να κάνουν καλό και τους γύρισε μπούμερανγκ».

Καλή η προσπάθεια, αλλά απευθύνεται σε λάθος ακροατήριο, καθώς για τον μέσο ΣΥΡΙΖαίο ψηφοφόρο, αυτό που θα μείνει, δεν θα είναι η εικόνα μιας ομάδας ανίκανων, η οποία δεν μπορεί να πουλήσει θετικά μια καλή πράξη του αρχηγού της, άρα πολλώ δε μάλλον να καταφέρει να κάνει οτιδήποτε άλλο πολυπλοκότερον αυτού, αλλά ότι «είχαν καλή πρόθεση τα παιδιά και δεν ήθελαν καν να χτυπήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, απλώς τους βγήκε λάθος το επικοινωνιακό κομμάτι», ακυρώνοντας την κριτική του Θανάση Καρτερού, προς την ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη! Κατά τη γνώμη μας, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να στείλει ένα καλάθι με κρασιά στον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η δήλωση του Δημήτρη Παδημούλη

Άκης Παυλόπουλος: «Το θέμα του δανείου του Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, πώς το είδατε; Εδώ πάμε σε ιδιωτικοποίηση του κόμματος;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Προσυπογράφω το σχόλιο του Θανάση Καρτερού, ο οποίος είπε ότι διάφοροι, για να επαινέσουν τον Κασσελάκη και να χτυπήσουν τον Τσίπρα, έκαναν αυτή τη διαρροή, βλάπτοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Κασσελάκη. Διότι τέτοιες διευκολύνσεις -δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει γίνει- γινόντουσαν πάντοτε και γίνονται στα κόμματα».

Δημήτρης Οικονόμου: «Πώς γίνονταν πάντοτε;»

Άκης Παυλόπουλος: «Δάνειζαν οι αρχηγοί 200 χιλιάρικα;»

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Όχι, δεν εννοώ το δάνειο, αυτό δεν το ξέρω λέω. Αν κάνεις μια ταμειακή διευκόλυνση στο κόμμα σου, προκαταβάλλοντας τη συνδρομή σου, δεν βγαίνεις να το διαφημίσεις

Δημήτρης Οικονόμου: «Σωστά. Άρα λέτε, κάποιος άλλος έπαιξε ρόλο εκεί, όπως το είπε και ο Θανάσης Καρτερός».

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Νομίζω ότι αυτή η ιστορία ήταν επιζήμια, βλαπτική. Ενδεχομένως αυτοί που τα διέρρευσαν αυτά, πρέπει να είναι ψηλά - για να γίνει μιας τέτοιας έκτασης διαρροή. Και πιθανόν και κατ' εντολήν. Πήγαν να κάνουν καλό, επαινώντας τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά αυτό λειτούργησε ως μπούμερανγκ και τώρα προσπαθούν να το μαζέψουν».