Την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο Twitter / X, με την οποία «ευλόγησε τα γένια του» για το γεγονός ότι υπήρξε ο μόνος Έλληνας και ο μόνος προερχόμενος από την Αριστερά ευρωβουλευτής ο οποίος εξελέγη για δέκα έτη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Την ανάρτηση συνόδευσε με ένα βίντεο στο οποίο διάφοροι ευρωβουλευτές λένε -ως είθισται- μερικά καλά λόγια για τον «απόστρατο» της πολιτικής, με έναν απολύτως τυπικό τρόπο. Έως εδώ καλά. Στο εν λόγω βίντεο, όμως, έχει συμπεριλάβει ένα στιγμιότυπο στο οποίο υπερασπίζεται έστω και μια φορά μια ελληνική κυβέρνηση: εκείνη του Αλέξη Τσίπρα, καταφερόμενος εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο επίμαχο στιγμιότυπο, εικονίζεται να λέει απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Καλοσωρίσατε, κύριε Μητσοτάκη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλά θέλω να σας πω εξαρχής ότι η αποτυχία της κυβέρνησής σας είναι αδύνατον να κρυφτεί με επιθέσεις και συκοφαντίες, από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ομιλίας σας, εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης». Εύλογα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η κριτική πως οι ευρωβουλευτές του -τότε- ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονταν στο να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω... Βρυξελλών, ευσταθεί απολύτως. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί τα κροκοδείλια δάκρυα για τη δήθεν «νεκρή Μαρία του Έβρου» και την κατασυκοφάντηση της χώρας, σε αντιδιαστολή με το πόσο πρόθυμοι υπήρξαν να υπερασπιστούν την «τιμή και την υπόληψη» της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τέλος εποχής και αρχή μιας νέας (;)

Πολλοί αναρωτιούνται «τι θα κάνει ο δραστήριος κύριος Παπαδημούλης με τη συνταξιοδότησή του από την ενεργό πολιτική»; Η απάντηση είναι μάλλον απλή: δεδομένου ότι ο κύριος Παπαδημούλης διαθέτει πάρα πολλά ακίνητα, καθώς και ότι ο τουρισμός στη χώρα μας αναπτύσσεται διαρκώς και με γοργούς ρυθμούς, θα ήταν κρίμα να μην ασχοληθεί με το -ομολογουμένως- μεγάλο real estate portfolio το οποίο κατέχει, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις των επενδύσεών του σε ακίνητα. Και ακριβώς επειδή πρόκειται για μεγάλο portfolio -του οποίου η διαχείριση από άποψη ωρών προφανώς είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης-, μάλλον αυτός είναι ο λόγος που ο κύριος Παπαδημούλης αποσύρθηκε από το «κυνήγι του σταυρού».

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη

«Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με μεγάλες πλειοψηφίες. Μόνος Έλληνας και μόνος από την Αριστερά και τρεις θητείες ως ευρωβουλευτής (2004-2009, 2014-2019, 2019-2024), αποχωρώ από την ενεργό πολιτική. Θα συνεχίσω, μακριά από αιρετά αξιώματα, να υπηρετώ τις ίδιες αξίες ως ενεργός πολίτης.»

Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Twitter / Χ