Σε αυτή τη δήλωση προέβη το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά. Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του «τριήμερου των Σπετσών», ο Γιώργος Τσίπρας υπεραμύνθηκε της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει από πολλά χρόνια πριν. Υπερθεμάτισε για το εν λόγω τριήμερο, λέγοντας ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν απερίσπαστα και για πολλές συνεχόμενες ώρες, όχι μόνο για τις εισηγήσεις των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα. Σε ερώτηση της Σταυρούλας Χριστοφιλέα αναφορικά με την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε ότι θα το δούμε το επόμενο διάστημα.

Ενδιαφέρον μεγάλο έχει όμως η προσδοκία του Γιώργου Τσίπρα, καθώς πρόσθεσε ότι «το μόνο σίγουρο, είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές. Το μόνο σίγουρο». Η εύκολη ανάγνωση, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετική αντίληψη περί της πραγματικότητας, από τον υπόλοιπο κόσμο. Η λίγο πιο εξειδικευμένη ανάγνωση, είναι ότι κάποιοι ίσως να προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Στέφανο Κασσελάκη να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τις ευρωεκλογές, προκειμένου να αμφισβητηθεί την επόμενη ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, κληθείς ο Γιώργος Τσίπρας να αποσαφηνίσει αν εννοεί με τη συγκεκριμένη δήλωση, να βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας το μάζεψε κάπως, λέγοντας ότι «πρέπει να πάμε πολύ καλά στις ευρωεκλογές και να υπάρξει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, ό,τι σημαίνει αυτό. Γιατί ζούμε σήμερα μια περίεργη περίοδο - υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα με 41% και από εκεί και πέρα, υπάρχει το γρασίδι».

Επειδή το «γρασίδι» είναι δύσκολο να έχει αξιώσεις να κερδίσει τις ευρωεκλογές, καθώς υπάρχουν αντικειμενικά κωλύματα -όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι το βόσκουν τα γίδια και τα πρόβατα και άρα δεν ψηλώνει-, μάλλον στήνεται σκηνικό ανατροπής του Στέφανου Κασσελάκη, για την επαύριο των ευρωεκλογών, θέτοντας στόχους τους οποίους αντικειμενικά είναι αδύνατον να τους πετύχει. Ας μην ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις, δεν έγιναν από κάποιο τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον ξάδερφο του Αλέξη Τσίπρα. Και αν συνδυαστεί με τις φήμες για «ολική επαναφορά» του Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν της προδιαγεγραμμένης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, μάλλον τον καπνό, τον προκαλεί κάποια φωτιά.

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Στον απόηχο αυτής της πραγματικά καινοτόμας συνάντησης στις Σπέτσες -και συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας-, πώς φύγατε από εκεί; Ποια ήταν δηλαδή τα κριτήρια που έγινε αυτή η συνάντηση και δημιούργησε και πολλές αντιδράσεις και πώς φύγατε από εκεί; Οι στόχοι επετεύχθησαν - και ποιοι ήταν αυτοί, από την πλευρά της ηγεσίας;»

Γιώργος Τσίπρας: «Όλοι οι βουλευτές έφυγαν παραπάνω από ευχαριστημένοι, υπερέβη τις προσδοκίες μας, αυτό το οποίο συνέβη εκεί. Ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική και πλούσια συνάντηση εργασίας. Αυτό θα φέρει και αποτελέσματα που θα υπάρξουν στη δημόσια σφαίρα το επόμενο διάστημα, πέραν από το δελτίο τύπου που βγήκε στην αρχή. Νομίζω ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό - χρόνια δηλαδή».

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Το ακούω από όλους να το λένε αυτό. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί ήταν πιο κλειστός ο χώρος και συναντηθήκατε; Γιατί σε ένα ξενοδοχείο, σε μια άλλη αίθουσα, δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό;»

Μάκης Προβατάς: «Έγινε πιο προσωπικό».

Γιώργος Τσίπρας: «Κατ' αρχήν υπήρξε αναφορά σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, όλοι οι τομεάρχες είχαν εισηγήσεις για τους τομείς ευθύνης τους και έγινε σχετικά αναλυτική συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα, σε ένα περιβάλλον χωρίς πίεση χρόνου, το οποίο δεν ξανάγινε ποτέ (...) το να βάλεις ποια πολιτική κατεύθυνση πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα της Οικονομίας, μέχρι την Ενέργεια, μέχρι την Άμυνα-»

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Ποια κατεύθυνση πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Γιώργος Τσίπρας: «Ε, αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης, θα το δείτε το επόμενο διάστημα. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε στις ευρωεκλογές. Το μόνο σίγουρο».

Μάκης Προβατάς: «Να κερδίσετε; Πρώτο κόμμα εννοείτε;»

Γιώργος Τσίπρας: «Πρέπει να πάμε πολύ καλά στις ευρωεκλογές και να υπάρξει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, ό,τι σημαίνει αυτό. Γιατί ζούμε σήμερα μια περίεργη περίοδο - υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα με 41% και από εκεί και πέρα, υπάρχει το γρασίδι - να το πω απλοϊκά».