Σκληρή στάση τηρεί για τους διαφωνούντες με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, καθώς πυκνώνουν οι φήμες ότι η Αθηνά Λινού και ο Παύλος Πολάκης δεν θα υπερψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου, ο Κώστας Ζαχαριάδης ενοχλήθηκε όταν ο Άκης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στους διαφωνούντες τους αποκάλεσε «μεγάλα ονόματα», λέγοντας ότι «όλοι οι βουλευτές είναι μεγάλα ονόματα, γιατί τους έχει στείλει ο λαός στη Βουλή», ενώ στην αναδιατύπωση του Άκη Παυλόπουλου ότι «έχουν μια ιδιαιτερότητα, επειδή είναι γιατροί», ο Κώστας Ζαχαριάδης ξανά ενοχλημένος είπε «καλά, κι εμείς βιολόγοι είμαστε, δεν είμαστε - επιστήμονες είμαστε, δεν είμαστε "λιγότεροι"». Ίσως στις πρωινές εκπομπές, να πρέπει να κερνάνε δυνατό καφέ στους καλεσμένους.

Ενδιαφέρον όμως έχει η συνέχεια, καθώς ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε χαρακτηριστικά για την Αθηνά Λινού και τον Παύλο Πολάκη «πρέπει όλοι να ξέρουν και σε ποιο κόμμα έχουν εκλεγεί να το εκπροσωπούν στη Βουλή και ποιες είναι οι θέσεις του παγίως», ενώ συνέχισε ότι «δεν μπορεί να λέμε στην Νέα Δημοκρατία "κάτσε ρε φίλε, τα λέει το προεκλογικό σου πρόγραμμα, δεν το διάβασες;" - λέμε στον κύριο Βορίδη "τα είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, δεν τα είδες, που πήγες και έκατσες δεξί του χέρι;". Αυτό ισχύει για όλους μας». Το οποίο εν πολλοίς είναι σωστό, δεν γίνεται να κρίνεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Ο λόγος όμως που ο Κώστας Ζαχαριάδης εξεμάνη, είναι επειδή προφανώς ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν την Αθηνά Λινού να καταψηφίζει το εν λόγω νομοσχέδιο και τον Παύλο Πολάκη να απέχει κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Και αυτό προφανώς, επειδή αποδομεί εντελώς την κριτική που γίνεται στη Νέα Δημοκρατία, ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση υπήρχε στο πρόγραμμά της, από το 2019. Από τη στιγμή που όλα τα κόμματα οριζοντίως, έχουν βουλευτές που τάσσονται υπέρ και κατά του εν λόγω νομοσχεδίου, δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους κριτική στην απόφαση του Πρωθυπουργού, να φέρει το νομοσχέδιο με ψήφο συνειδήσεως και όχι κομματικής πειθαρχίας. Συνεπώς, ο Κώστας Ζαχαριάδης θα προτιμούσε οι βουλευτές του κόμματός του να ψηφίζουν κόντρα στη συνείδησή τους, προκειμένου να μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση! Ο «θείος» Ιωσήφ χαμογελάει στον Κώστα Ζαχαριάδη, από εκεί που βρίσκεται.

Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Άκης Παυλόπουλος: «Γιατί, εσείς δεν έχετε προβλήματα με το νομοσχέδιο αυτό;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Με ποιο νομοσχέδιο;»

Άκης Παυλόπουλος: «Αυτό με τα ομόφυλα ζευγάρια».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Κατ' αρχήν δεν το έχουμε δει».

Άκης Παυλόπουλος: «Έχετε προβλήματα όμως».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Τι προβλήματα;»

Άκης Παυλόπουλος: «Έχετε προβλήματα που ανάγκασαν τον πρόεδρό σας να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, ακούμε τουλάχιστον δυο μεγάλα ονόματα -η κυρία Λινού και ο κύριος Πολάκης-, άρα λοιπόν».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Όλοι οι βουλευτές είναι μεγάλα ονόματα, γιατί τους έχει στείλει ο λαός στη Βουλή».

Άκης Παυλόπουλος: «Σύμφωνοι, έχουν μια ιδιαιτερότητα η κυρία Λινού και ο κύριος Πολάκης, είναι γιατροί, εν πάση περιπτώσει έχουν-»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Καλά, κι εμείς βιολόγοι είμαστε, δεν είμαστε - επιστήμονες είμαστε, δεν είμαστε "λιγότεροι". Και εν πάση περιπτώσει, όποιος πηγαίνει στη Βουλή, δεν πηγαίνει με την επαγγελματική του ιδιότητα. Αλλά με την έννοια του να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών. Και πρέπει όλοι να ξέρουν και σε ποιο κόμμα έχουν εκλεγεί να το εκπροσωπούν στη Βουλή και ποιες είναι οι θέσεις του παγίως».

Δημήτρης Οικονόμου: «Η πειθαρχία χρειαζόταν εδώ;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Εγώ είμαι υπέρ της πειθούς, δεν είμαι υπέρ των πειθαρχικών μέτρων».

Άκης Παυλόπουλος: «Τι σημαίνει αυτό;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Να συζητήσουμε και να πειστούμε. Αλλά δεν μπορεί να λέμε στην Νέα Δημοκρατία "κάτσε ρε φίλε, τα λέει το προεκλογικό σου πρόγραμμα, δεν το διάβασες;" - λέμε στον κύριο Βορίδη "τα είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, δεν τα είδες που πήγες και έκατσες δεξί του χέρι;". Αυτό ισχύει για όλους μας».