Τα κόμματα ετοιμάζουν εντατικά τα ψηφοδέλτια τους για τις ευρωεκλογές και φυσικά πίσω δεν πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέλει να οικοδομήσει ένα ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει από τη μια γνωστά πρόσωπα που μπορούν να προσελκύσουν ψήφους και από την άλλη να σηματοδοτούν ευρύτερα ανοίγματα του κόμματος στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη την πρώτη λίστα με τα.. asset που σκέφτονται να αξιοποιήσουν στις ευρωκάλπες.

Ένα από τα πρόσωπα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο δεν είναι άλλο από αυτό του 72χρονου πρώην υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο τελευταίος χαίρει εκτίμησης στην νέα ηγετική ομάδα του κόμματος και η υποψηφιότητα του θεωρείται σχεδόν κλειδωμένη. Μία ακόμη υποψηφιότητα που θεωρείται σίγουρη είναι και αυτή του καθηγητή, Νίκου Φαραντούρη. Ο τελευταίος διορίστηκε πρόσφατα σύμβουλος του νέου Προέδρου για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, ανοίγοντας το δρόμο για την ευρωβουλή.

Ένα ακόμη πρόσωπο που εκτιμά προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο οποίος μάλιστα επισκέπτεται συχνά τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου. Η υποψηφιότητα του για τις ευρωεκλογές είναι σε πρώτο πλάνο και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Φεβρουάριο.

Το άνοιγμα στη λαϊκή δεξιά

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να κάνει άνοιγμα και στην λαϊκή δεξιά, θεωρώντας ότι το κόμμα του μπορεί να διεκδικήσει χώρο και ψήφους. Σε αυτό το πλαίσιο στην Κουμουνδούρου σκέφτονται να εντάξουν στο ψηφοδέλτιο είτε τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τον πρώην υπουργό, Άρη Σπηλιωτόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα εκφράζει θετικές απόψεις για τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, μια ακόμη περίπτωση που εξετάζουν σοβαρά είναι να προτείνουν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ευρωβουλή ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος διεγράφη από την Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση υποψήφιοι θα είναι ξανά οι ευρωβουλευτές του κόμματος, Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης.