Την ώρα που ο ίδιος βάζει ψηλά τον πήχη για τις ευρωεκλογές δηλώνοντας πως στόχος είναι η νίκη, την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει με αλαζονικό ύφος πως ενδεχόμενη ήττα του είναι ήττα της… κοινωνίας, ταυτίζοντας εαυτόν με το σύνολο των πολιτών και των ψηφοφόρων της χώρας.

Θυμίζοντας την Πόπη Τσαπανίδου που υποστήριζε προεκλογικές, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πως ενδεχόμενη ήττα –η οποία ήρθε και ήταν και συντριπτική- θα οφείλονταν σε παραπλάνηση της κοινωνίας, κυρίως όμως τον Αλέξη Τσίπρα που μετά την πρώτη ήττα στις 25 Μαίου, υποστήριξε πως η αποτυχία του αποτέλεσε «οδυνηρό σόκ» για την κοινωνία, ο Στέφανος Κασσελάκης το… τερμάτισε.

Και το τερμάτισε διότι ναι μεν εμφανίζεται ως εκφραστής του… λαού επικαλούμενος τις συναντήσεις που έχει με περαστικούς ή με… εκπροσώπους τοπικών του ΣΥΡΙΖΑ, το να δηλώνει όμως πως αν ηττηθεί στις ευρωεκλογές τότε αυτό θα αποτελεί ήττα της κοινωνίας, δείχνει ότι βρίσκεται απέναντι στην πραγματικότητα.

Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε σημαία ότι είναι ο εκφραστής του λαού. Μόνο που ο λαός, η κοινωνία του γύρισε την πλάτη. Και γύρισε την πλάτη στην καταστροφολογία και τον λαικισμό που έχουν επανέλθει ως κεντρική πολιτική γραμμή της Κουμουνδούρου υπό τις οδηγίες του Παύλου Πολάκη.

Η… έπαρση του Στέφανου Κασσελάκη έρχεται να αναδείξει την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ν΄αντιληφθεί την πραγματικότητα. Η αναφορά του ότι η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας οφείλεται στην… φτωχοποίηση των πολιτών το επιβεβαιώνει. Βέβαια η δήλωσή του αυτή έχει και άλλο σκεπτικό, αφού θέλει να αποφύγει την ταύτιση της επικείμενης ήττας με ενδεχόμενο αποχώρησής του.

Η λογική όμως ότι αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο ίδιος θα έχει χάσει η κοινωνία είναι αυτή που τιμωρήθηκε από την ίδια την κοινωνία στις εθνικές εκλογές και οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην παραίτηση. Τα περί παραπλάνησης υποτιμούν τους πολίτες και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η αντίδραση, όπως φάνηκε, είναι εκκωφαντική.

Υγ: Και ο Αλέξης Τσίπρας και η Πόπη Τσαπανίδου μετά την εκλογική ήττα πήραν άλλους δρόμους. Ο μεν πρώην πρόεδρος φτιάχνει... ίδρυμα και αναζητεί ρόλο, η πρώην εκπρόσωπος Τύπου βρίσκεται στην... Καραϊβική