Μία σκληρή ανακοίνωση κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε και σε σπίτια πλημμυροπαθών, ένα εκ των οποίων ήταν και οικία συγγενή τοπικού βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της θείας του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκούπουλου, ο οποίος ήταν και παρών, όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κατά συνέπεια, αυτή η πληροφορία οδηγήσε τη ΝΔ να προχωρήσει στο εξής σχόλιο: «Το να πολιτεύεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκλειστικά με show και φτηνή επικοινωνία είναι δικαίωμά του. Το να το κάνει αυτό απευθυνόμενος σε πολίτες που έχουν πληγεί από το πιο έντονο καιρικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, όμως, είναι προσβλητικό και χυδαίο».

Στη συνέχεια, τονίζεται στο τέλος της ανακοίνωσης: «Σε κάθε περίπτωση, αφού έτσι έχει επιλέξει να πορευθεί, τουλάχιστον ας πει στον σκηνοθέτη του, να αποφεύγει τα σπίτια συγγενών τοπικών βουλευτών τους».