«Είναι πλέον σαφές, μετά τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Βορίδη, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Και πώς αλλιώς; Αφού τώρα έχει δύο προέδρους στην αξιωματική αντιπολίτευση» δήλωσε σήμερα, Τρίτη, από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου.

«Έναν μέσα στη Βουλή και έναν έξω, στον δρόμο, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στην αλήθεια και στο φως που προσπαθείτε μάταια να κρατήσετε στο σκοτάδι», πρόσθεσε. 

Βέβαια το κοινοβουλευτικό ζήτημα, την απουσία δηλαδή του νεοεκλεγμένου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αν και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και κατά συνέπεια «αντιπροσωπείται» από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο, έχει προβληματίσει αρκετούς και εντός, αλλά και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με τις προβλέψεις για τη μελλοντική κοινοβουλευτική πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην είναι και ιδιαίτερα θετικές σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Πόσο δε μάλλον, όταν ο πρόεδρος που είναι «έξω, στον δρόμο, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στην αλήθεια και στο φως» να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να παρουσίασει ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις με νόημα και βάθος, βασιζόμενος σε ένα συνεχές επικοινωνιακό παιχνίδι και ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, όπως συνέβη κατά την επίσκεψή του σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, όπου επισκέφθηκε σπίτι συγγενή τοπικού βουλευτή του κόμματός του. 

Ωστόσο, στη συνέχεια της ομιλίας της στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ψυχραιμία και είπε, επιμένοντας για τον πανικό στην κυβέρνηση: «Όταν ο κ. Βορίδης, που φημίζεται για τη ρητορική του δεινότητα, δήθεν δεν θυμάται το όνομα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη, τότε ο πανικός είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Η σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Μάλιστα, η κα Χρηστίδου καταφέρθηκε και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προβαίνοντας σε σκληρές και κυρίως σοβαρές κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού περί παραλείψεων και ότι εξ’ αμελείας πνίγει, καίει, σπρώχνει από τα καράβια ανθρώπους και χαστουκίζει πολίτες!: «Αλλά τι να κάνει ο κ. Βορίδης, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κυρίαρχος του 41%, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με το κενό; Αλήθεια;»

«Προφανώς δεν μπορεί να καταλάβει ο πρωθυπουργός τα ζητήματα των πολιτών, τις αγωνίες, τα προβλήματα τους. Όσο θεωρεί ο ίδιος ότι αυτά είναι πολιτικό κενό και όσο θεωρεί ότι δια παραλείψεως και εξ αμελείας, είναι δικαιολογημένο να πνίγει, να καίει, να σπρώχνει από τα καράβια ανθρώπους και να χαστουκίζει πολίτες και μετά να τους αποζημιώνει, με το αποζημιωτικό σύστημα που αποδίδει κιόλας, τόσο θα απομακρύνεται από την πραγματικότητα της κοινωνίας», κατέληξε στο τέλος.