Πραγματικά απολαυστική ήταν η συνέντευξη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλίας Χρηστίδου, σχετικά με τα μη κρατικά ΑΕΙ και την παρουσία της στην Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα η τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ είναι.. ένα έγκλημα το οποίο φθάνει στην τελειωσή του. Προφανώς οι περισσότερες χώρες του πλανήτη που έχουν μη κρατικά ΑΕΙ διαπράττουν έγκλημα. Μιλώντας μάλιστα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Τσακίρη «Cont-Act» στο «Κόκκινο», πήγε ένα βήμα παραπέρα αμφισβητώντας τους περισσότερους Έλληνες συνταγματολόγους, οι οποίοι συμφωνούν με τα μη κρατικά ΑΕΙ, λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση είναι προφανώς... αντισυνταγματική, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ξεκάθαρα ότι η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται μόνο από μη νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι παρά τις φωνές που ακούγονται, το κόμμα της είναι ξεκάθαρα κατά των μη κρατικών ΑΕΙ. Φυσικά το ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σπούδασε σε μη κρατικά ΑΕΙ στις ΗΠΑ είναι οδυνηρή λεπτομέρεια. Άλλωστε οι Έλληνες είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας και πρέπει να υπολείπονται από τις χώρες το εξωτερικού.

Δύσκολος ο ρόλος του βουλευτή! 

Στην αρχή της συνέντευξης της η γνωστή τραγουδίστρια εξέφρασε την άποψη ότι ο ρόλος του βουλευτή είναι πλέον δύσκολος. Δικαιολόγησε την άποψη της λέγοντας ότι τώρα με τη Βουλή των 9 κομμάτων έχουν διπλασιαστεί όσοι παίρνουν το λόγο καθώς και οι εισηγητές των κομμάτων με αποτέλεσμα ο..απλός βουλευτής να έχει γίνει «Ο τελευταίος τροχός της αμάξης», περιμένοντας υπομονετικά να μιλήσουν. Δράμα.

Όπως υποστήριξε η κατάσταση με τους πολλούς ομιλητές και εισηγητές την ενοχλεί διότι μειώνει την ποιότητα του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας!

Τέλος, η Ρ. Χρηστίδου μίλησε και για τη σχέση της με την αριστερά: «η αριστερά για εμένα αποδεικνύεται από τη ζωή του καθενός. Έχω κρατήσει στην καρδιά μου, αυτό που έλεγε ένας σύντροφος. Η αριστερά είναι σαν το ζεϊμπέκικο δεν έχει συγκεκριμένα βήματα, αλλά είναι τόσο δυνατός χορός που σε γοητεύει για μια ζωή».