στρατιωτική θητεία (η) 1. υποχρεωτική ένταξη στις ένοπλες δυνάμεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα «ο Στέφανος θα ανησυχούσε για τη θητεία του αν δεν είχε πλάι του τον παρατρεχάμενο ναύαρχο» 2. οτιδήποτε γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί «με δεδομένη την αδυναμία του στην έκφραση και την επικοινωνία το debate ήταν για τον Στέφανο στρατιωτική θητεία» 3. αυτό που κρατάει λίγο «είναι εντελώς άστατος και οι σχέσεις του είναι στρατιωτικές θητείες» 

Αν το εννοεί ας υπηρετήσει πλήρες εξάμηνο 

Ακουσα τον γοητευτικό Στέφανο να δηλώνει ιδιαιτέρως συγκινημένος που θα κάνει επιτέλους τη στρατιωτική του θητεία (την οποία είμαι βέβαιος ότι ήθελε να κάνει νωρίτερα, αλλά η άτιμη η τύχη δεν του το επέτρεψε), ευχόμενος αυτή να είναι στην παραμεθόριο και σκέφτομαι ότι όλη αυτή η συγκίνηση δεν μπορεί να αναφέρεται σε μια θητεία μόλις 20 ημερών στην ακριτική Σαλαμίνα. Θέλω να πω ότι αν ο Στέφανος δεν θέλει να (ξανα)επιβεβαιώσει όσους λένε ότι είναι ένας παπατζής θα υπηρετήσει και τους 6 μήνες που υποχρεούται, όχι μόνο για να αποδείξει ότι η συγκίνησή του δεν είναι ένα κακοπαιγμένο θέατρο αλλά και για να μη δείξει ότι συμμερίζεται μια στάση ζωής σύμφωνα με την οποία η οικονομική κατάσταση του καθενός πρέπει να είναι αυτή που καθορίζει το αν και πόσο συνεπής είναι στις υποχρεώσεις του. Θα είναι κάπως παράξενο να υπεραμυνθεί της κοινωνικής ισότητας κάποιος που έχει πληρώσει για να γλιτώσει τη θητεία του. 

Ερωτήματα 

Δεν γνωρίζω τίποτα περί της εγκυρότητας της μελέτης για τη στατικότητα της (εντελώς αταίριαστης με το ΟΑΚΑ) στέγης Καλατράβα. Αυτό που όμως θα ήθελα πολύ να μάθω είναι το ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για τη συντήρησή της και ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα υποστούν σε περίπτωση που επί χρόνια έθεταν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κίνδυνο. 

Η πόλη ως αίθουσα εκδηλώσεων 

Δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο η μετατροπή του κέντρου της πρωτεύουσας σε στάδιο και το τρέξιμο βοηθούν τους «καλούς σκοπούς». Γνωρίζω όμως τα εγκεφαλικά που προκαλεί στους κατοίκους του κέντρου η μετατροπή του σε πολυχώρο εκδηλώσεων εχθρικών για τους κατοίκους και υποψιάζομαι και ποιο πιθανότατα θα είναι το κακό τέλος των άτυχων κατοίκων που μπορεί να χρειαστούν ασθενοφόρο σε ώρα που το κέντρο έχει κλείσει για «καλό σκοπό». 

Βάζει ιδέες 

Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα η υπεράσπιση από τον δήμαρχο Βόλου Μπέο της χειροδικίας ως μέσου κατάλληλου για την επίλυση των διαφορών μεταξύ δύο ανθρώπων. Αυτό που θέλω να πω πως μπορεί με αυτό τον τρόπο να βάζει ιδέες σε κάποιους ανθρώπους που έχουν ίδιες αντιλήψεις με αυτόν μεν, αλλά αντίθετες απόψεις δε. Και τότε τι γίνεται;