Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή από ένα κόμμα που δεν ζει. Ο λόγος φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη που μέσα σε ελάχιστους μήνες κατάφερε να τον διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη.

Όλα ξεκίνησαν όταν με δύο ευρώ αποφασίστηκε ότι μπορούσε κάποιος να ψηφίσει για πρόεδρο του κόμματος. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και σίγουρα για τους ιστορικούς που κάποια στιγμή θα γράψουν πως ένα κόμμα που πριν από πέντε χρόνια ήταν κυβέρνηση έγινε κόμμα-παρωδία.

Γιατί αυτό που παίζεται στη σκηνή της Κουμουνδούρου με «σκηνοθέτη» τον Κασσελάκη παραπέμπει ευθέως σε καλοκαιρινή επιθεώρηση.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι το σημερινό δράμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκίνησε με τον Κασσελάκη, αλλά έχει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός, λένε, έσπρωξε το κόμμα στον γκρεμό. Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο Τσίπρας όταν μπορούσε και έπρεπε να απαλλαγεί από τις λαϊκίστικες παθογένειες του ΣΥΡΙΖΑ, τα βαρίδια και τα τοξικά πρόσωπα επέλεξε να συμβιβαστεί και να οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, το κόμμα στην πολιτική ευθανασία.

Το σίγουρο είναι ότι το κόμμα που κάποτε κυβέρνησε τη χώρα δεν υπάρχει. Αυτό που σήμερα υπάρχει είναι ένα συνονθύλευμα. Ένα κόμμα που παραδόθηκε σ’ ένα πρόσωπο άσχετο με την πολιτική πραγματικότητα και ιδού τα αποτελέσματα. Για τους αγνούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που θλίβονται σήμερα με την κατάντια του κόμματός τους ισχύει η λαϊκή ρήση: καλά, δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν, όμως, πριν παραδώσουν το κόμμα στον «εφοπλιστή από το Μαϊάμι»...