Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου. Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές εξελίξεις κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη και ότι πρόταση μομφής δεν έχει γίνει από κανέναν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, της οποίας τα αποτελέσματα είτε τα πιστώνεται, είτε τα χρεώνεται, όχι μόνο το κόμμα αλλά και ο πρόεδρος. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος «ορισμένου χρόνου», καθώς ένα κακό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές, θα δώσει το έναυσμα για την αμφισβήτησή του.

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση του κύριου Θεοχαρόπουλου, στο σχόλιο του δημοσιογράφου αναφορικά με τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη «με 20 μονάδες διαφορά δεν παραιτούμαι», για το οποίο σχολίασε ότι δεν αντέχει καν στην πολιτική πρακτική, όπου ο κ. Θεοχαρόπουλος συμφώνησε, λέγοντας «Φαντάζομαι (ότι) και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ ισχύει». Καθώς όλα δείχνουν, από χθες ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος «ειδικού σκοπού» και «ορισμένου χρόνου», καθώς όχι μόνο δεν «βλέπει» το 17,8% των εθνικών εκλογών, αλλά με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν θα είναι καν δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη ελπίδα του Στέφανου Κασσελάκη, είναι να κάνει ένα καταστροφικό λάθος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κάτι το οποίο δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό, όχι επειδή έχει κάποια ιδιαίτερη στρατηγική ανάλυση για το πώς θα κινηθεί, αλλά επειδή το γνωρίζει και ο ίδιος και για αυτό φροντίζει να «δοξάζεται κρυπτόμενος», δίχως να παίρνει πολιτικές πρωτοβουλίες. Δύσκολα τα πράγματα για τον σύντροφο Στέφανο...

Η δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Άκης Παυλόπουλος: «Λευκή επιταγή ζήτησε ο πρόεδρος, ή ζήτησε να τον εμπιστευτείτε χωρίς αμφισβήτηση, μέχρι τις εθνικές εκλογές, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό τις εθνικές εκλογές; Γιατί στο Λονδίνο είπε "και με 20 μονάδες, εγώ δεν παραιτούμαι».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Εμπιστοσύνη υπάρχει, πρόταση μομφής δεν έχει γίνει από κανέναν, ούτε έχει τεθεί ως ζήτημα στις συνεδριάσεις, να το ξεκαθαρίσουμε. Οι ευρωεκλογές, είναι μια εθνική κάλπη, δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Και επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε όλα τα κόμματα, τα θετικά αποτελέσματα τα πιστώνονται όλοι και κυρίως ο πρόεδρος, τα αρνητικά αποτελέσματα τα χρεώνονται όλοι και κυρίως ο πρόεδρος. Αυτό συμβαίνει πάντοτε».

Άκης Παυλόπουλος: «Άρα, το "με 20 μονάδες δεν παραιτούμαι", δεν παίζει. Δεν αντέχει καν στην πολιτική πρακτική, ότι με 20 μονάδες ήττα, εγώ δεν φεύγω».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Φαντάζομαι και στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ ισχύει. Ο στόχος όλων, είναι ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, για αυτό παλεύουμε όλοι. Για παράδειγμα πήραμε 17,8% στις εκλογές. Όλα αυτά τα κάναμε -τις αλλαγές, εκλέξαμε πρόεδρο από τη βάση με 150.000- για να πάμε καλύτερα. Και επίσης δεν θεωρώ ζητήματα σε σχέση με τη δεύτερη θέση, θεωρώ ότι είναι δεδομένο».

Δημήτρης Οικονόμου: «Η δεύτερη θέση, είναι δεδομένη, λέτε;»

Άκης Παυλόπουλος: «Όχι, τίποτα δεν είναι δεδομένο στην πολιτική. Αυτό που θεωρώ αδιανόητο είναι να χάσουμε τη δεύτερη θέση - ο κόσμος μετά για τις εθνικές εκλογές, πρέπει να μας βλέπει ως το αντίπαλο πολιτικό δέος, του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Για να μας βλέπει αυτό, χρειάζεται σταθεροποίηση στις Ευρωεκλογές».