Σε αυτή τη δήλωση προέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά. Κληθείσα να τοποθετηθεί στις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, αναφορικά με την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, η κυρία Νοτοπούλου σχολίασε δηκτικά ότι «μέχρι στιγμής, δεν είχαμε πραγματική πολιτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν μονομερείς στάσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες, δεν βοήθησαν». Παράλληλα, αποκάλεσε αστοχία τόσο το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του iSyriza, καθώς και την επιστολή που απέστειλε από το Λονδίνο, στα μέλη της κεντρικής επιτροπής.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η ερώτηση η οποία της τέθηκε, στην οποία η κυρία Νοτοπούλου, αποκάλεσε αστοχία το ερωτηματολόγιο και την επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη. Το ερώτημα ήταν εάν ο Στέφανος Κασσελάκης από όλη αυτή τη διαδικασία βγήκε ενισχυμένος, ή αποδυναμωμένος. Η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε αρχικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος, γιατί επικράτησε η κοινή λογική» προσθέτοντας ότι «φάνηκε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να σταλεί αυτή η επιστολή». Η δυσαρέσκεια που έχει -τουλάχιστον η κεντρική επιτροπή- προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη είναι πασίδηλη, καθώς ο πρόεδρος κατηγορείται ότι το κόμμα δεν είχε πραγματική πολιτική λειτουργία, παρά μονάχα μονομερείς ενέργειες και πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα, το ερωτηματολόγιο ήταν μια παράλογη κίνηση, καθώς στον αντίποδα «επικράτησε η κοινή λογική».

Το κόμμα της «ανοιχτωσιάς» -που έλεγε η κυρία Νοτοπούλου-, δείχνει να έχει πολύ μεγάλη «κλεισούρα» προς τον νυν πρόεδρό του. Όλα τα στοιχεία συντείνουν στο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, βαριά-βαριά μέχρι τις Ευρωεκλογές θα βρίσκεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη κιόλας ημέρα, όλο το κόμμα θα κινηθεί εναντίον του. Τσάμπα οι Σπέτσες, Στέφανε.

Η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Λευκή επιταγή, λέτε, δεν δίνετε σε κανέναν και το επαναλάβατε σε όλους τους τόνους. Η εμπιστοσύνη λέτε υπάρχει. Και η κρίση υπάρχει. Μέχρι τις Ευρωεκλογές; Μέχρι τις εθνικές εκλογές, που και ο ίδιος ο κύριος Κασσελάκης είπε;»

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Μου ζητάτε να βάλω μια ημερομηνία λήξης, σε μια ηγεσία, σε ένα κόμμα; Δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Στην πολιτική είμαστε γιατί κρινόμαστε και κρινόμαστε από τους πολίτες. Προφανώς το μήνυμα των Ευρωεκλογών είναι ισχυρό για όλους μας. Το αν θα πάμε στις Ευρωεκλογές με συλλογικότητα, με συλλογικές αποφάσεις, εξαρτάται από όλους μας. Μέχρι στιγμής, δεν είχαμε πραγματική πολιτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν μονομερείς στάσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες, είπα ήδη, ότι δεν βοήθησαν, απ' ό,τι φαίνεται δημοσκοπικά. Δεν μπήκε θέμα αμφισβήτησης, μπήκε όμως πάρα πολύ σοβαρό θέμα, για το κατά πόσο συνεννοούμαστε όλοι και υπερασπιζόμαστε την ελληνική κοινωνία».

Μάκης Προβατάς: «Μια ερώτηση, που σίγουρα μπορείτε να την απαντήσετε: από όλη αυτή την διαδικασία, ο κύριος Κασσελάκης βγήκε ενισχυμένος, ή πιο αδύναμος, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;»

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Θεωρώ ότι δεν ήταν αυτό το ερώτημα και ότι κακώς μπαίνει ως τέτοιο - όχι από εσάς και κακώς μπήκε χθες, ως τέτοιο».

Μάκης Προβατάς: «Από όλη αυτή τη διαδικασία, κάτι έγινε. Ή βγήκε ενισχυμένος, ή δεν βγήκε ενισχυμένος. Δεν μπορεί να είναι και τα δυο».

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Αυτό μπορεί να είναι δικό σας δημοσιογραφικό σχόλιο. Εγώ ως πολιτικό στέλεχος, οφείλω να πω ότι είναι ένα λάθος ερώτημα, για να μπαίνει ένα τέτοιο ερώτημα εισηγητικά στην πολιτική γραμματεία. Η πολιτική γραμματεία είναι για να καθορίζει στρατηγικές, προεδρεύει ο πρόεδρος και προχωράμε μαζί σε ένα συλλογικό σχέδιο. Δεν αντιπολιτευόμαστε - ποιος κερδίζει, ποιος χάνει. Το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίζει».

Μάκης Προβατάς: «Ξαναλέω, ο πρόεδρος βγήκε -η ερώτηση ξαναλέω είναι συγκεκριμένη και θεωρητικά, θα έπρεπε να έχετε το κουράγιο μεταξύ σας να το συζητάτε- βγήκε ενισχυμένος, ή αποδυναμωμένος;»

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εχθές, βγήκε ενισχυμένος γιατί επικράτησε η κοινή λογική. Φάνηκε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να σταλεί αυτή η επιστολή και ότι πρέπει να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε ένα συνέδριο. Όταν προσφεύγουμε στην -»

Μάκης Προβατάς: «Άρα ο πρόεδρος βγήκε αποδυναμωμένος».

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Μισό λεπτό, θεωρώ ότι και ο στόχος του προέδρου είναι να προσφύγουμε σε ένα συνέδριο συντεταγμένα και ότι ήταν αστοχία το ερωτηματολόγιο και η επιστολή. Τα έχουμε πει αυτά, δεν είναι κρυφά».