Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, εναντίον του Γιώργου Τσίπρα, για την χθεσινή δήλωσή του περί μεταβατικού προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα, αναφορικά με την εκλογή μεταβατικού προέδρου στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη, στην περίπτωση που η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί, ο Πέτρος Παππάς είπε ότι είναι αδιανόητο και πολιτικά ανόητο, να λέγονται τέτοια πράγματα. Μάλλον, δεν θα αποφευχθούν οι «καρεκλιές» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι προφανές, τα νεύρα όλων στην Κουμουνδούρου είναι σπασμένα, καθώς στο «παρά ένα» δεν έσκασε χθες η βόμβα στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, κι αφού ο Στέφανος Κασσελάκης υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, στην οποία πήρε πίσω απειλές, τελεσίγραφα, επιστολές και ούτω καθ’ εξής. Η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν υφίσταται ως έννοια, εδώ και πάρα πολύ καιρό, προτού καν αποχωρήσει από την ηγεσία ο Αλέξης Τσίπρας. Ο μόνος λόγος που οι αμφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη δεν «απασφάλισαν» τη χειροβομβίδα, ήταν επειδή δεν έχουν κάποιο πρόσωπο, το οποίο να μπορεί να αναλάβει το κόμμα στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, καθώς όποιος κι αν πάρει την «καυτή πατάτα» στα χέρια του, θα στιγματιστεί πολιτικά.

Ενδιαφέρον έχει η πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη να «ζητήσει αναβάπτιση της εντολής του, από τη βάση του κόμματος», καθώς μετά από μια συντριπτική ήττα τον Ιούνιο, εύκολα θα έβλεπε κανείς, να κατεβαίνει εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος για να πάρει πίσω το κόμμα του. Αλλά επειδή μέχρι τον Ιούνιο το διάστημα είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες (π.χ. καρεκλιές στο συνέδριο) ουδείς μπορεί να κάνει μια ασφαλή πρόβλεψη για το πώς τελικά θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Δημήτρης Οικονόμου: «Σε αυτά που λένε τώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιώργος Τσίπρας, ποια είναι η απάντηση; Λέει να βρούμε έναν άνθρωπο να πάμε παρακάτω. Μεταβατικός θα είναι αυτός; Μέχρι να έρθει ο Αλέξης Τσίπρας -δεν ξέρω ποιος θα 'ρθει- κάτι πρέπει να κάνουμε, λέει».

Πέτρος Παππάς: «Είναι αδιανόητο και πολιτικά ανόητο, να λέγονται αυτά τα πράγματα».

Άκης Παυλόπουλος: «Πέρα από το ανόητο, το αδιανόητο και το αυτοκτονικό, έχει ξεκινήσει, πιστεύετε, η διαδικασία; Υφέρπει μια ιστορία, η οποία μεθοδεύεται;»

Πέτρος Παππάς: «Αυτό που έχουμε ως συμπέρασμα έχουμε από την πολιτική γραμματεία χθες, είναι ότι το κόμμα, με αυτή την ενότητα -όποια ενότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή- θα προσπαθήσει και θα κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια να πάει στις ευρωεκλογές, καταθέτοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευρωπαϊκό».

Δημήτρης Οικονόμου: «Το όριο για τον κύριο Κασσελάκη, είναι οι Ευρωεκλογές;»

Πέτρος Παππάς: «Η δική μου πεποίθηση -και η διάθεση του κυρίου Κασσελάκη απ' ό,τι κατάλαβα χθες στην πολιτική γραμματεία- είναι ότι σε περίπτωση που αμφισβητηθεί ο κύριος Κασσελάκης, είναι διατεθειμένος να ξαναζητήσει την εμπιστοσύνη της βάσης».

Δημήτρης Οικονόμου: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κακό αποτέλεσμα, είναι αμφισβήτηση ευθεία, του προέδρου; Θα τεθεί θέμα προέδρου;»

Πέτρος Παππάς: «Για εμένα ο πρόεδρος, έχει λάβει μια εντολή μακράς πνοής, με ορίζοντα το 2027 και τις εθνικές εκλογές, όπου θα κριθεί συνολικά η προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, αν ο οποιοσδήποτε θελήσει να αμφισβητήσει τον πρόεδρο, ο πρόεδρος θα ζητήσει την αναβάπτιση της εντολής του, από τη βάση του κόμματος».