Πραγματικά, αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν συμβεί ποτέ, από το 1974 και μετά, σε κόμμα που βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και δεν εννοώ αυτά που συμβαίνουν γενικά, αλλά αυτά που συμβαίνουν ειδικά, με τον πρόεδρο του κόμματος.

Από το Λονδίνο, όπου κάνει τις βόλτες και τις επαφές του, ο Στέφανος Κασσελάκης εκστόμισε μια ατάκα που εξηγεί τα πάντα. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά, δεν θα έπρεπε να είμαι εγώ πρόεδρος», είπε, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους λίγους υποστηρικτές που έχει πλέον το κόμμα αυτό.

Τι είπε δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα και ότι δεν έπρεπε ο ίδιος να εκλεγεί στη θέση του προέδρου! Τι γράφουμε τόσο καιρό στο «Μανιφέστο»; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα και ότι δεν μπορεί κανένας να το πάρει στα σοβαρά και ότι ευτυχώς που δεν βρίσκεται στην εξουσία, γιατί η χώρα θα είχε διαλυθεί και δεν θα έμενε τίποτα όρθιο. Τι άλλο είπε με την ατάκα του ο Στέφανος Κασσελάκης; Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που ορθά δεν το ψηφίζουν οι πολίτες και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική λύση για τη χώρα και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Τι άλλο υπονόησε ο Στέφανος Κασσελάκης με την ατάκα του από το Λονδίνο; Υπονόησε ότι η μόνη σοβαρή πολιτική πρόταση εξουσίας είναι αυτή που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές οι πολίτες αυτής της χώρας. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού η χώρα δεν έχει τα περιθώρια να μπει σε νέες περιπέτειες.

ΜΕ ΛΙΓΑ και απλά λόγια: ο Κασσελάκης είπε αυτό που λένε όσοι αντιλαμβάνονται –χωρίς κομματικές παρωπίδες– τα γεγονότα και όσοι δεν επηρεάζονται από τρολ και εμπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα, δεν αποτελεί ένα κόμμα το οποίο μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι θα διοικήσει τη χώρα με επιτυχία. Κανένας, πλην των κομματικών στελεχών της Κουμουνδούρου, δεν μπορεί να εμπιστευθεί ένα κόμμα το οποίο τρολάρει ο ίδιος ο αρχηγός του, με τόσο δηκτικό και επικριτικό τρόπο. Και από την στιγμή που δεν το εμπιστεύεται ούτε ο αρχηγός του, δεν μπορεί να έχει προοπτική εξουσίας.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll αυτό ακριβώς έδειξε. Οτι δεν υπάρχει σοβαρός και αξιόπιστος πολιτικός αντίπαλος για τη ΝΔ. Γι’ αυτό και, παρά την κόπωση που υπάρχει στο εκλογικό σώμα μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια φράση υπάρχει στο στόμα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών: Σταθερότητα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είτε κάποιος τον ψηφίζει είτε κάποιος τον συμπαθεί είτε κάποιος δεν τον ακούει και δεν τον παρακολουθεί ποτέ, η αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία είναι η ίδια και δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Κ. Μητσοτάκη έχει εμπεδώσει το αίσθημα της σταθερότητας στην κοινωνία και την οικονομία και, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, αυτό ακριβώς αποτελεί τον βασικό λόγο που η αντιπολίτευση δεν πείθει. Δεν πείθει γιατί δεν έχει βρεθεί κάτι καλύτερο και πιο σοβαρό από τον σημερινό πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Ούτε ο Κασσελάκης ούτε ο Ανδρουλάκης, με την πολιτική παρουσία που έχουν μέχρι σήμερα, δίνουν την αίσθηση της σταθερότητας και της προοπτικής. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία έχει αποτυπωθεί σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και συνεχίζει να αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις μέχρι και σήμερα.