Δεν περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό. Χωρίς όραμα, ουσία και ιδέες, αυτή την Κεντροαριστερά, όπως εμφανίστηκε στην εκδήλωση των «τριών», την έχουν για… πρωινό ο Μητσοτάκης και η ΝΔ. Φιλότιμες οι προσπάθειες, κατώτερες των περιστάσεων όμως. Συμπέρασμα από την εκδήλωση; Η επιβεβαίωση της κυριαρχίας του Μητσοτάκη, ενώ μπροστά στη μετριότητα των Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη και Τεμπονέρα, οι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης αναστήθηκαν πολιτικά.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική», φρόντισε να δώσει την πιο ρεαλιστική απάντηση: Ουδείς από όλους αυτούς μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη! Συμπερασματικά, το κόμμα του δεν επιδιώκει ουδεμία συνεργασία, καθώς οι προϋποθέσεις τις οποίες θέτει είναι τόσο αυστηρές, που περιορίζονται μονάχα στους εαυτούς τους!

ΤΙ ΑΛΛΟ να γράψουν οι πολιτικοί αντίπαλοι της Κεντροαριστεράς όταν ο ίδιος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει σοβαρός και αξιόπιστος αντίπαλος για τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ; Και πώς να επιχειρηματολογήσουν όλοι αυτοί, όταν στην εν λόγω εκδήλωση το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν οι τρεις ομιλητές ή έστω ένας εξ αυτών, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης!

Από την άλλη, τι έχουν να πουν στην Κουμουνδούρου, ειδικά όσοι βγήκαν μπροστά προκειμένου να αποδομήσουν την εκδήλωση, αλλά και όσοι ακολουθούν την οδηγία της ηγεσίας να μη μετέχουν σε πάνελ που υπάρχουν εκπρόσωποι της Νέας Αριστεράς; Με την παρουσία του και μόνο, ο Στέφανος Κασσελάκης τους ακύρωσε όλους και τους άδειασε στεγνά.

Το μπάχαλο στην τακτική που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε στην εκδήλωση των «τριών». Διαφορετικά το είχαν σκεφτεί, διαφορετικά τους ήρθε με την παρουσία του Κασσελάκη. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο πρόεδρος δημιουργεί βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές και τα στελέχη του. Οι περίεργες εμφανίσεις και τοποθετήσεις του έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην Κουμουνδούρου, καθώς κανένας δεν καταλαβαίνει τι θέλει και κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει πού το πάει.

Συμπερασματικά, η εκδήλωση για την Κεντροαριστερά απέτυχε εκ του αποτελέσματος για έναν βασικό λόγο: Οχι μόνο δεν απαντήθηκε το ερώτημα περί αντιπάλου στον Μητσοτάκη, αλλά ενισχύθηκε η άποψη και η εκτίμηση ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν θα έχει αξιόπιστο πολιτικό αντίπαλο, για πολλά χρόνια ακόμα.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, στην Κεντροαριστερά καλύτερα να ασχοληθούν με τα του οίκου τους, μήπως δημιουργήσουν κάποιο σοβαρό κόμμα, παρά να αναζητούν πρόσωπο που θα… λύσει τα μάγια και θα συντρίψει τον Μητσοτάκη. Γιατί, μέχρι τώρα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ ακουμπούν στην κοινωνία και τους πολίτες. Αυτό έχουν δείξει οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και αυτό έχουν επιβεβαιώσει όλες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αρα, πρώτα θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν κάποιον πολιτικό σχηματισμό που θα είναι σε θέση να διοικήσει τον τόπο με μεταρρυθμίσεις και εν συνεχεία να προσπαθήσουν να βρουν τον αντίπαλο του σημερινού πρωθυπουργού. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και όποιος δεν την αντιλαμβάνεται τότε δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα.