Αν και τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ ασχολήθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι το πραγματικό εσωκομματικό πρόβλημα το έχει το ΠΑΣΟΚ. Τα μπρος-πίσω του Ανδρουλάκη και η ακατανόητη στάση του σε μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, έχουν δημιουργήσει σοβαρό ενδοπαραταξιακό ρήγμα, καθώς, με αφορμή τα μη κρατικά πανεπιστήμια, έχει δημιουργηθεί πολιτικός σεισμός. Τον οποίο δεν προκάλεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές πάγωσαν όταν τον άκουσαν να λέει ότι κόμμα δεν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, παρόλο που η μέχρι τότε η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετική. Και κάπου εκεί άρχισαν οι πληροφορίες για νέα ανταρσία βουλευτών.
Ολα ξεκίνησαν όταν η Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ότι ότι θα ψηφίσει τη μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για τα μη κρατικά ΑΕΙ και ότι διαφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Υπενθύμισε ότι τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του συνεδρίου και ξεκαθάρισε ότι για την ίδια είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσει.
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ έχει διαμορφωθεί το κλίμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το ρήγμα είναι πολύ σοβαρό. Στην ηγετική ομάδα Ανδρουλάκη χτύπησε συναγερμός διότι η βουλευτής είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό του κόμματος, δραστήρια στα μέσα ενημέρωσης, ενώ γνωρίζουν ότι αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις στο μέλλον την ηγεσία του κόμματος, καθώς είναι μετριοπαθής και απευθύνεται στον χώρο του Κέντρου.
Από την άλλη, όλα όσα είδαμε επί τέσσερις ημέρες στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μας έκαναν να καταλάβουμε σε τι περιπέτειες μπήκαμε όταν μας κυβέρνησε η «παιδική χαρά» του Αλέξη Τσίπρα και πως γλιτώσαμε παρά τρίχα από τη χρεοκοπία και από την έξοδο από το ευρώ. Πραγματικά, παρακολουθώντας πολλούς από τους συνέδρους και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκαν για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, μάλλον έλουσε κρύος ιδρώτας τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και τους πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτής της χώρας.
Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές μέσα από το «Μανιφέστο»: Δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Και δεν το επισημαίνουμε μέσα από το πρίσμα της συμπάθειας που μπορεί να έχουμε στην Κεντροδεξιά και τον Κ. Μητσοτάκη. Το έχουμε επισημάνει γιατί τρομάζουμε μπροστά στο ενδεχόμενο να μας κυβερνήσουν κάποια στιγμή όλοι αυτοί που δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους. Ολοι αυτοί που λένε ότι θέλουν να μας σώσουν και δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. Ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι αλάνθαστοι, φέρνουν όμως αποτελέσματα και, το κυριότερο, δεν είναι αναξιόπιστοι, όπως είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα είναι πραγματικά άτυχη που έχει ένα τόσο ασόβαρο πολιτικό σύστημα, είναι όμως ιδιαίτερα τυχερή που την κυβερνά ένας μεταρρυθμιστής. Μακάρι τα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης που απομένουν μέχρι τις εκλογές, να έρθουν όλες οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, γιατί από αυτές δεν θα κριθεί μόνο η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά συνολικά το μέλλον της Ελλάδας. Καλημέρα σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες…