Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που αυτοϋπονομεύεται το ΠΑΣΟΚ. Το 60% των ψηφοφόρων του είναι υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων. Κι όμως καταψηφίζει. Την ίδια στιγμή, Νάντια Γιαννακόπουλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και βέβαια Κώστας Σημίτης, Αννα Διαμαντοπούλου και Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνουν υπέρ! Το ίδιο και προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, όπως ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει ότι είναι δύσκολο να κερδίσει κεντρώο κοινό, στο οποίο κυριαρχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και προσπαθεί να διεισδύσει στους αριστερούς πρώην ΣΥΡΙΖΑίους ψηφοφόρους. 

Γι' αυτό και καταψηφίζει οτιδήποτε φέρνει η κυβέρνηση, ακόμα και την επιστολή ψήφο! Αποτέλεσμα, το εκλογικό του «ταβάνι» να βρίσκεται στο 15% και να κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη δεύτερη θέση, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης αρχίσει να αναδιοργανώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνώντας κάποια στιγμή τα εσωκομματικά θέματα και τις τρικλοποδιές που του βάζει η πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Στο ΠΑΣΟΚ ομολογούν ότι είναι εντυπωσιακή η πολιτική ανεπάρκεια του Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα τώρα αντιλαμβάνονται γιατί στο ερώτημα των δημοσκοπήσεων για καταλληλότητα πρωθυπουργού είναι μόλις στο 5-6%, μαζί με τον Βελόπουλο! Καλά κρασιά, δηλαδή, με την τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…. 

Από την άλλη, στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μοιραίο πρόσωπο, για το ίδιο το κόμμα αλλά και την Αριστερά γενικότερα, μετατρέπεται ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την απόφασή του να ροκανίσει την καρέκλα του Στέφανου Κασσελάκη, μόλις δύο ώρες πριν την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο. Ο Αλέξης Τσίπρας με τον τρόπο που προσπάθησε να υπαγορεύσει τις εξελίξεις ζητώντας νέες εσωκομματικές εκλογές, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά χιλιάδων ψηφοφόρων, ακόμα και αυτών οι οποίοι δεν ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν δυσαρεστηθεί από την υπονόμευση που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι ο τελευταίος είναι εν ενεργεία πρόεδρος και ελέγχει τους μηχανισμούς και τα κομματικά ΜΜΕ, συν ότι στην πιθανή σύγκριση με την Γεροβασίλη θα φαινόταν επικοινωνιακά πιο δυνατός και άφθαρτος πολιτικά, χαρακτηριστικά που θα τον καθιστούσαν ακλόνητο φαβορί. Μάλιστα, πολλοί εκτιμούσαν ότι σε ενδεχόμενες νέες εκλογές, θα κέρδιζε τη Γεροβασίλη με μεγαλύτερη άνεση και διαφορά από την Αχτσιόγλου. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που στηνόντουσαν οι κάλπες και κέρδιζε η Γεροβασίλη, ο Τσίπρας θα ήταν ο μεγάλος χαμένος. 

Εξάλλου, η αυτοθυματοποίηση με την οποία προχωρά ο Κασσελάκης, λειτουργεί υπέρ του, έχοντας βάλει μπροστά το αφήγημα ότι «τον χτυπούν το σύστημα, το παλαιό κατεστημένο και οι επιχειρηματίες που δεν τον θέλουν πρόεδρο». Ολα αυτά κάνουν το εκλογικό σώμα να βλέπει τον Κασσελάκη ως «κυνηγημένο». Κάπως έτσι ο Τσίπρας θα αποδειχθεί το μοιραίο πρόσωπο για την Ιστορία όχι μόνο της χώρας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ακριβώς θα αποδειχθεί και ο Ανδρουλάκης για το ΠΑΣΟΚ. Δύο πολιτικά πρόσωπα που καθηλώνουν τα κόμματά τους στον μηδενισμό και στη στείρα αντιπολιτευτική τακτική. Βίοι παράλληλοι… Καλή εβδομάδα σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες…