Πανηγυρίζουν οι πολέμιοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την γκρίνια που υπάρχει στα δεξιά της ΝΔ, σχετικά με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και βιάζονται να βγάλουν συγκεκριμένα συμπεράσματα, περί δήθεν επικείμενης συντριβής και ήττας στις ευρωεκλογές. Η πραγματικότητα, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με όσα οι συγκεκριμένοι υποστηρίζουν και για του λόγου το αληθές θα παραθέσω τα στοιχεία ενός ειδικού.

Ο ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΣ Ζαχαρίας Ζούπης, υπεύθυνος της εταιρείας Opinion Poll, δεν βλέπει φθορά της κυβέρνησης, ούτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ούτε σε βάθος χρόνου, από το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οπως τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή μου στον «Real FM», με βάση τις μετρήσεις που έχει διενεργήσει τις τελευταίες ημέρες, το κόμμα της ΝΔ θα κινηθεί από 33,5% έως 36%, ποσοστά μεγαλύτερα από το 33% των ευρωεκλογών του 2019. Στο ερώτημα πού οφείλεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Ζαχαρίας Ζούπης ανέφερε ως απάντηση την αποδοχή που έχει ο πρωθυπουργός στο χώρο του Κέντρου και την απουσία ισχυρών πολιτικών αντιπάλων.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αντοχή που δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, και σχολίασε το ότι μόνο ο... «Κανένας» και η αποχή αποτελούν σοβαρό αντίπαλο για τον σημερινό πρωθυπουργό. Αναζητήστε και ακούστε το ηχητικό, έχει ενδιαφέρον.

Παρόμοιες είναι οι εκτιμήσεις και άλλων δημοσκόπων, που δεν «βλέπουν» ως σοβαρούς πολιτικούς αντιπάλους του Κ. Μητσοτάκη τον Ν. Ανδρουλάκη ή τον Σ. Κασσελάκη, αλλά προειδοποιούν ότι η χαλαρότητα στην ψήφο, που κυριαρχεί σε παρόμοιες εκλογικές αναμετρήσεις, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη ΝΔ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οσοι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης πιστεύουν ότι, μετά το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα υπάρξει ραγδαία φθορά ας μην βιάζονται. Το κυβερνών κόμμα έχει όλο το χρόνο να βελτιώσει ή να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να πείσει την εκλογική του βάση να προσέλθει μαζικά στις κάλπες. Η συμμετοχή είναι το «κλειδί» για τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα στις κάλπες του Ιουνίου. Εάν είναι αυξημένη, λόγω της επιστολικής ψήφου και της ομογένειας, η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει τα ποσοστά του 2019!

Ενδεχομένως, αν είχαμε σύντομα εθνικές εκλογές, ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια να επηρέαζε ελαφρά το αποτέλεσμα. Ομως ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν μπροστά τους 3,5 χρόνια προκειμένου να φέρουν αλλαγές και να ανεβάσουν σε άλλο επίπεδο την οικονομία της χώρας. Γιατί και αυτές οι κάλπες θα κριθούν από τις επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα, όπως κρίθηκαν όλες, από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Και όσοι εκτιμούν ότι ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια θα παίξει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα, ας το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους...