Κόλαση και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να διαψεύδει μέσω διαρροής ότι πήρε πίσω την επιστολή που είχε στείλει χθες στην Πολιτική Γραμματεία και να υποστηρίζει -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι τα μέλη της του παρείχαν την εμπιστοσύνη που ζήτησε χωρίς να υπάρξει θέμα προθεσμίας μέχρι τις ευρωεκλογές για την παραμονή του στη θέση του προέδρου.

Το θαύμα της «αμοιβαίας εμπιστοσύνης» κράτησε μόνο λίγες ώρες, αφού η διαρροή από την Κουμουνδούρου διαψεύδει τις… διαρροές και τις πληροφορίες που υπήρξαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και έκαναν λόγο για υπαναχώρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα τελεσίγραφα που έθεσε αλλά και για το ερωτηματολόγιο που αφορά ταυτοτικά για το κόμμα θέματα.

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά και τον προσδιορισμό «τραγελαφική». Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να δηλώνει πως δεν πήρε πίσω την επιστολή. Πως δεν έκανε βήμα πίσω αναφορικά με το θέμα που έθεσε για επαναβεβαίωση από τη βάση εφόσον τίθεται θέμα αμφισβήτησής του.

Και προχωρά και ένα βήμα παραπάνω, μέσα από τη διαρροή της Κουμουνδούρου. Φωτογραφίζει τον Διονύση Τεμπονέρα που βγήκε μπροστά σηκώνοντας το γάντι αναφορικά με το τελεσίγραφο, υποστηρίζοντας ότι μόνο ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας έθεσε θέμα και αυτό απορρίφθηκε από τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με τη διαρροή από την Κουμουνδούρου:

«Το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: «Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη».

Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο.

Μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ.

Το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον iSyriza»

Ναι, δεν θα πλήξουμε. Μόνο που η κατάσταση τείνει να μετατραπεί σε σενάριο επιθεώρησης. Και η… αμοιβαία εμπιστοσύνη πήγε περίπατο μέσα σε λίγες ώρες. Το ποιος λέει την αλήθεια πάντως θα φανεί μέσα στην ημέρα, αφού αν το συνέδριο ξεκινήσει με αυτά τα δεδομένα τότε θα χρειαστούν και τα μέτρα κατά της βίας των… γηπέδων.