Να αξιοποιήσει το συνέδριο επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να περάσει τη δική του γραμμή και να θέσει τα διλήμματα που έθεσε και στην Πολιτική Γραμματεία σε ένα ευρύτερο κοινό. Η στήριξή του από τον Νίκο Παππά, που φέρεται να επηρεάζει ένα ισχυρό ποσοστό συνέδρων, του επιτρέπει σχεδιασμούς για αλλαγές στα όργανα προκειμένου να διαθέτει πλειοψηφίες.

Η συλλογή υπογραφών που έχει ξεκινήσει από στελέχη που μετέχουν στο επικείμενο συνέδριο, προκειμένου να κατατεθεί και να υπερψηφιστεί στη συνέχεια πρόταση εκλογής νέων μελών για την Κεντρική Επιτροπή και κατ’ επέκταση για την Πολιτική Γραμματεία, δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να υλοποιήσει από την πλευρά του τη συμφωνία «αμοιβαίας εμπιστοσύνης» για την οποία έγινε λόγος το βράδυ της Τρίτης.

Αντιθέτως, είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε κινήσεις προκειμένου να δημιουργήσει μια ομάδα στελεχών άμεσα συνδεδεμένα με τον ίδιο. Η εκλογή νέων συνέδρων και μάλιστα σε διάστημα δύο εβδομάδων από την ημέρα ολοκλήρωσης του συνεδρίου το επιβεβαιώνει. Η συλλογή των υπογραφών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα είναι δύσκολη. Πρόκειται για 500 υπογραφές συνέδρων μέσω των οποίων θα είναι εφικτή η κατάθεση της σχετικής πρότασης.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε των προθέσεών του ότι το πρωί της Τετάρτης διέρρευσε, μέσω πηγών της Κουμουνδούρου, ότι ούτε την επιστολή που είχε στείλει στην Πολιτική Γραμματεία απέσυρε, ούτε προτίθεται να αποσύρει και το ερωτηματολόγιο από το οποίο ξεκίνησε η νέα σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ αφού θέτει ταυτοτικά για το κόμμα ζήτημα όπως το σήμερα, το όνομα αλλά και η πορεία του κόμματος με το δίλημμα Αριστερά ή Κεντροαριστερά.

Για να επιτευχθεί φυσικά ο στόχος της αλλαγής προσώπων και της προώθησης στελεχών που τάσσονται υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απαιτείται στήριξη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την έχει βρει ήδη στο πρόσωπο του Νίκου Παππά, ο οποίος κατάφερε τη Δεύτερα το βράδυ, στην πρώτη έκτακτη συνεδρίαση της Π.Γ. του κόμματος, ν’ αποτρέψει κινήσεις που θα έφερναν τον Στέφανο Κασσελάκη σε δύσκολη θέση.

Ο Νίκος Παππάς διαθέτει πρόσβαση στους συνέδρους. Προσφέροντας τη στήριξή του δίνει τη δυνατότητα στον Στέφανο Κασσελάκη να αφήσει εκτός τους διαφωνούντες και φυσικά στο τέλος του συνεδρίου να εμφανιστεί ως νικητής και αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αν τα μέλη της Π.Γ. που αντιδρούν δεχθούν αυτές τις παρεμβάσεις και τις… παρακάμψεις είναι μια άλλη συζήτηση, δεδομένου ότι δεν συμφωνούν μεταξύ τους ούτε στα βασικά…