Μετά την εύθραυστη ανακωχή ανάμεσα στα στελέχη της πολιτικής γραμματείας και τον Στέφανο Κασσελάκη, τα στελέχη πλέον δείχνουν στον πρόεδρο σε κάθε τόνο, ότι είναι πρόεδρος «ειδικού σκοπού» και «ορισμένου χρόνου», όπως για παράδειγμα ο Κώστας Ζαχαριάδης. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γίαννη Ντσούνο, επανάφερε την τακτική της στοχοθεσίας των Ευρωεκλογών, η οποία δείχνει να είναι πλέον εναρμονισμένη πρακτική. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα πρέπει να κρατήσει τον κύριο όγκο των δυνάμεών του, να είναι οπωσδήποτε δεύτερο κόμμα, ενώ παράλληλα πέταξε και ένα «καρφί» προς τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν είναι υπέρ των μαξιμαλισμών που ακούγονταν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος.

Η ειρωνεία στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης με την απειρία του, έδωσε σε όσους τον αμφισβητούν σήμερα, τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να το κάνουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στην αρχή ότι θα νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος, μετά πήγε να το μαζέψει λέγοντας ότι θα είναι περίπου στα εκλογικά ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή το 17,8% και τώρα πλέον, βλέποντας ότι δεν μπορεί να το μαζέψει, καταφεύγει σε κινήσεις πανικού -όπως για παράδειγμα το ερωτηματολόγιο και οι «τσαμπουκάδες» της επιστολής- μήπως και καταφέρει να τιθασεύσει το κομματικό του σύστημα. Μάλλον ο σύντροφος Στέφανος, δεν έβλεπε πολλές αστυνομικές ταινίες στις ΗΠΑ, όπου η ατάκα-κλισέ των αστυνομικών κατά τη σύλληψη εγκληματιών, είναι το «ό,τι πεις, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου». Αυτό ακριβώς ισχύει, κυρίως στην πολιτική, Στέφανε. Και με τόσες πολλές υπερφίαλες δηλώσεις που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να το μαζέψει πλέον. Καλύτερα να μασάς...

Ενδιαφέρον όμως έχει και η τοποθέτηση του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν θα πρέπει να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Κώστας Ζαχαριάδης φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμέρισε, ενώ στην συνέχεια τόνισε με νόημα, «άλλο το παραμερίζω, άλλο το φεύγω». Είναι προφανές λοιπόν, ότι το κεφάλαιο «Αλέξης Τσίπρας», δεν έχει κλείσει για τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί προσβλέπουν σε επιστροφή του στην ηγεσία του κόμματος. Η λογική λέει ότι όποια κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές κι αφότου έχει «φάει τη λέζα», ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη

Χρήστος Κούτρας: «Τι είναι ένα καλό αποτέλεσμα (στις Ευρωεκλογές), κύριε Ζαχαριάδη;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Εγώ θέλω να είμαι ρεαλιστής. Νομίζω ότι με μια Νέα Δημοκρατία που θα χαμηλώσει αρκετά, εμείς να κρατήσουμε τον κύριο όγκο των δυνάμεών μας και προφανώς, τη δεύτερη θέση. Δεν είμαι υπέρ των μαξιμαλισμών που ακούγονταν την προηγούμενη περίοδο, ότι θα βγούμε πρώτοι».

Χρήστος Κούτρας: «Δηλαδή να έχετε 17% λέτε, τουλάχιστον».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Ε, τώρα σας είπα εγώ σας είπα τον κύριο όγκο. Υπάρχει και μια απίσχναση των δυνάμεών μας, καθώς αποχώρησε ένα σημαντικό κομμάτι του κόμματος, κι εν πάση περιπτώσει, ένα αποτέλεσμα το οποίο θα λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυγκροτούμενος, μπορεί να πάει στις εθνικές εκλογές και να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία - στρατηγική κυβερνητική».

Χρήστος Κούτρας: «Πρέπει να γυρίσει ο Τσίπρας;»

Κώστας Ζαχαριάδης: «Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και την τοποθέτησή του. Είναι ένας νέος άνθρωπος, μόλις 49 ετών και ένας πολύ έμπειρος πολιτικός, δραστήριος και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Αλλά καλό είναι να μη μιλάμε εξ ονόματός του, ούτε να μην τον ερμηνεύουμε. Ο Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έφυγε, παραμέρισε. Άλλο το παραμερίζω, άλλο το φεύγω».