Συνεχίζεται η ένταση στα πλαίσια του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, με την εσωστρέφεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρνει την κατάσταση στα άκρα. Σρο βήμα βρέθηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αφήνοντας αιχμές πως «ο πρόεδρος οφείλει να ενώνει και όχι να διχάζει».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, αρχικά επεσήμανε πως «όσοι βρισκόμαστε εδώ θέλουμε έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», για να προσθέσει στη συνέχεια πως «αντίπαλος μας είναι η ΝΔ, δεν είμαστε αντίπαλοι μεταξύ μας, είμαστε σύντροφοι και συντρόφισσες».

Εκτιμώνας στη συνέχεια πως «Απαιτούνται σοβαρότητα και πολιτικό σχέδιο. Προϋπόθεση για την επιτυχία του πολιτικού σχεδίου είναι η σοβαρότητα και η συνέπεια και αυτά πολλές φορές λείπουν».

⁠Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα, δεν πάμε καλά

⁠Επανέλαβε την ιδεολογική προσέγγιση για το κόμμα, λέγοντας «Έχω καταθέσει δημόσια την άποψη μου για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει την μεγάλη πληθυντική κεντροαριστερά της χώρας. Στη βάση των αρχών και αξιών της Αριστεράς», Τονίζοντας πως «Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα, δεν πάμε καλά», αρχίζοντας τις αιχμές, λέγοντας πως «δεν γίνεται η επικοινωνία να υποκαθιστά την πολιτικη. ⁠Για να πετύχεις απαιτούνται δύο πράγματα α)αποφασιστικότητα και β)συνθέσεις . Σήμερα από την ηγεσία δεν υπάρχει καμία ικανότητα συνθέσεων». Στο σημείο αυτό πέταξε το «καρφί» προς τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς τόνισε πως «⁠ο πρόεδρος οφείλει να ενώνει και όχι να διχάζει. ⁠Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσιπρα και επεσήμανε πως «δεν είμαστε αρχηγικο κόμμα αλλά ένα κόμμα των μελών».

«⁠Πριν έρθει ο Στέφανος Κασσελακης στο προηγούμενο Συνέδριο του 2022 δώσαμε μάχη για την εκλογή πρόεδρου από τη βάση, την εκλογή Κ.Ε. από τη βάση και για τα δημοψηφισματα που τα περάσαμε στο καταστατικό. Εμείς κατοχυρώσαμε τα μέλη να έχουν τον πρώτο λόγο», πρόσθεσε.

«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός όμως στα όργανα και στο καταστατικο. Τα όργανα δεν είναι διακοσμητικά. Και δεν γινεται να μην σεβομαστε το καταστατικο, γιατί είμαστε δημοκρατικό κόμμα», ανέφερε.

Και στη συνέχεια προχώρησε σε δριμύα κριτική της ηγεσίας «Δεν υπάρχει συνέπεια και αξιοπιστία και θα δώσω 3 παραδείγματα, α) κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για γαμο ομοφυλων κανένα μέτρο μετά β) το κόμμα αρχικα και ο ιδιος ο προεδρος εναντίον της εκδήλωσης που έγινε και μετά παρευρίσκεται ο ίδιος ο προεδρος γ) ο κασσελακης πριν δύο ημέρες στην π.γ. λέει θα φτιάξω το κόμμα κεντροαριστερας, δύο μέρες μετά λέει άλλο πράγμα».

«Από το - ηρθα να κερδίσω Μητσοτάκη - στο - και να χάσω 20 μονάδες δεν έγινε τιποτα-», τόνισε

Υπενθύμισε μία φράση του προέδρου «⁠Είπε ο Στέφανος Κασσελακης στην ομιλία του -Βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών...ξεχνώντας που κατέληξαν οι υπονομευτες- Υπονομεύτες;; Και λέει ο Αλέξης Τσιπρας - Ο νικητής φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές προεξοφλωντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας για τις συνέπειες της-. Είναι υπονομεύτης και ο Αλέξης Τσιπρας; Είναι δυνατον;

Και κατέληξε «⁠Τα -βρείτε μου αντίπαλο και πάμε - δεν ειναι σοβαρα πραγματα. Δεν είμαστε αρενα , είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Ναι να πάμε και θα πάμε στη βάση να μιλήσουν τα μέλη για όλα αλλά με βάση πολιτικά σχέδια, όχι ως αντίπαλοι. Πάμε μπροστά με εμπιστοσύνη στα μέλη μας».