Ο νέος εσωκομματικός εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασυγκίνητο τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος σχολίασε την κατάσταση στο κόμμα. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι επέλεξε να επιτεθεί με σκληρά λόγια τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα νηπιαγωγείο σε απόγνωση με αρχηγίσκους και στελέχη που συμπεριφέρονται ως νήπια. Ο Λάκης Λαζόπουλος χαρακτήρισε άκαιρη και επιζήμια την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο δεν άφησε ασχολίαστο ούτε το Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο αποκάλεσε σύμπτωμα ενός τυφώνα ανικανότητας στο κόμμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν στα social media το απόσπασμα του Λάκη Λαζόπουλου, απογοητευμένοι για την κατάντια του κόμματος. Μάλιστα ο Λάκης Λαζόπουλος κλείνει την παρέμβαση του αναφέροντας γεμάτο νόημα ότι ο εκτροχιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον βέβαιος και αναμένει την νέα αμαξοστοιχία, εννοώντας μια νέα αντιπολιτευτική προσπάθεια στην αριστερά.

Ακολουθεί το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων αναφέρει: «Νηπιαγωγείο σε απόγνωση. Οι κινήσεις προδίδουν ηλικία νηπίων, καθώς επιχειρείται η ανασυγκρότηση από αρχηγούς και αρχγίσκους ερήμην θαμώνων. Δηλαδή πολλοί τραγουδιστές σε άδειο κέντρο. Ο κ. Κασσελάκης είναι το μοιραίο σύμπτωμα ενός τυφώνα ανικανότητας που προηγήθηκε. Ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι τα αντανακλαστικά του είναι άκαιρα και επιζήμια. Δίνει πόντους στον Κασσελάκη, δεν αφαιρεί, αν αυτή ήταν η πρόθεσή του. Ο εκτροχιασμός βέβαιος. Θα περιμένουμε την καινούρια αμαξοστοιχία»