Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια, λέει ο λαός μας, αλλά μάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης δεν το γνωρίζει. Πάντως όσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν ποιον έβγαλαν για πρόεδρο τα μέλη και οι φίλοι, με ένα δίευρω, ήταν σίγουροι ότι σύντομα θα ερχόταν η μέρα που ο Κασσελάκης είτε θα επιδιώξει να φτιάξει ένα κόμμα ΙΧ, είτε οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες» θα του κάνουν έξωση.

Ίσως αυτό που πολλοί δεν προέβλεψαν ήταν ότι αυτός που θα του έδειχνε την πόρτα της εξόδου θα ήταν ο άνθρωπος που –σύμφωνα με πληροφορίες– στήριξε και «διόρισε» πρόεδρο τον Στέφανο από το Μαϊάμι. Κι όμως ο Αλέξης Τσίπρας –περί ου ο λόγος– τράβηξε το χαλί από τον Κασσελάκη και μάλιστα μια ώρα πριν ξεκινήσει το συνέδριο. Τόμπολα.

Τι είπε, με λίγα λόγια, ο... ποιητής Αλέξης στον Στέφανο: go home! Τι κατάλαβε ο Κασσελάκης; Ότι έχει τη στήριξη του κόσμου, ότι είναι πανίσχυρος και δεν φοβάται: βρείτε μου αντίπαλο και πάμε, είπε με μια θεατρική δόση.

Συμπέρασμα: το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε, ο πρόεδρος Κασσελάκης θα είναι –για όσο είναι– πρόεδρος σε ανύπαρκτο κόμμα και με βήμα ταχύ έρχεται ο Τσίπρας. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε.