Σε μια απίστευτη κίνηση προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης κηρύσσοντας στην κυριολεξία εμφύλιο πόλεμο εντός του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα, την Όλγα Γεροβασίλη και όσους τάσσονται εναντίον του. Με τα όσα είπε προχώρησε σε ένα είδος προγραφών αφού κάλεσε του συνέδρους να δουν αυτούς που δεν τον χειροκροτούν και βρίσκονται στην πρώτη σειρά του συνεδρίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που έκανε όμως δείχνει ότι το κόμμα βρίσκεται από εδώ και πέρα σε έναν εμφύλιο πόλεμο, ενώ αυτό που έκανε ήταν να δείξει πως η επόμενη ημέρα, ειδικά αν το συνέδριο αποφασίσει να μη γίνουν εκλογές, θα είναι δύσκολη για την Όλγα Γεροβασίλη και τους υποστηρικτές.

Εδειξε την πόρτα της εξόδου με έναν τρόπο που θύμισε τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη και τις προγραφές που αυτός έκανε κατά όσων θεωρούσε αντιπάλους του κόμματος και του ίδιου. Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτήν την ομιλία δεν μπορεί να είναι ίδια ό,τι και αν γίνει. Τα όσα είπε καθιστούν σχεδόν αδύνατο να παραμείνει το κόμμα ως έχει.

Εάν δεν γίνουν εκλογές, όσοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον Στέφανο Κασσελάκη δεν μπορούν να έχουν θέση στο κόμμα. Εάν γίνουν εκλογές, οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα έχουν χαρακτηριστικά εμφυλίου πολέμου στην πιο ακραία του μορφή.Η επιχείρηση αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα ήταν εμφανής. Εμφανίστηκε μέσα από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ως ο εσωκομματικός αντίπαλος. Επιχειρήθηκε να καταρριφθεί το αφήγημα περί εγγυητή και μοναδικού δυνητικού ηγέτη της κεντροαριστεράς.

Ο πόλεμος τώρα ξεκινά.