Αυτά που έγιναν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ξαναγίνει. Ούτε και αυτά που ακούστηκαν έχουν ακουστεί ξανά. Από την αρχή μέχρι το τέλος ή μάλλον από τις ημέρες που προηγήθηκαν μετά το ερωτηματολόγιο που έβαλε στα μέλη ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι τις τραγελαφικές καταστάσεις με τις εκλογές και τους υποψήφιους είναι πρωτόγνωρα. Αυτό όμως που προκαλεί και τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απέκτησε πρόεδρο με… τρίμηνη σύμβαση.

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης και η παρέα του να δηλώνουν ότι κέρδισαν τη μάχη και να αφήνουν να εννοηθεί ότι αναβαπτίστηκε προκειμένου να φτάσει μέχρι τις εθνικές εκλογές, η πραγματικότητα όμως είναι ότι απλώς υπέγραψε μια… τρίμηνη σύμβαση εργασίας. Άντε και μερικές ημέρες παραπάνω, μέχρι το βράδυ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Το ποσοστό είναι αυτό που θα κρίνει το μέλλον του. Και δεν είναι αβέβαιο, αφού αν είναι αυτό που φαίνεται και φτάσει μονοψήφιο ή να κινείται πέριξ αυτού, τα όργανα θ’ αρχίσουν στην Κουμουνδούρου.

Αυτήν τη φορά τα… νταούλια και οι… χοροί θα αφορούν τον πρόεδρο, αυτόν που ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε για να εκλεγεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον βρίσκεται στη θέση που ο ίδιος είχε βάλει τον προκάτοχό του Αλέκο Αλαβάνο. Δηλαδή στην… εξέδρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνες τις ημέρες θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον… κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Όλους αυτούς που στοχοποίησαν –όπως και ο ίδιος έκανε με τρόπο που θυμίζει Πολάκη– την Όλγα Γεροβασίλη και τους υποστηρικτές της.

Θα είναι οι πρώτοι που θα μετατρέψουν το «Ωσαννά» σε «Σταύρωσον αυτόν» και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη…