«Έπεσαν οι μάσκες» είπε ο Στέφανος (της Ελλάδας) Κασσελάκης, έχοντας εξαπολύσει επίθεση κατά όσων αμφισβητούν την… ηγεσία του, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο δεν άφησε στο απυρόβλητο. Αυτό κατάλαβε από το συνέδριο-τσίρκο με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά άνοιξε το Τριώδιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει ότι… νίκησε και οι άλλοι ότι δεν… έχασαν. Και όλοι μαζί προσέφεραν ένα απίστευτο θέαμα προς όλους όσοι τελικά είχαν τη διάθεση να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που όμως κατάφεραν συνολικά ήταν να μετατρέψουν το συνέδριο σε προκαρναβαλική εκδήλωση και το κλείσιμό του σε έναρξη των επίσημων καρναβαλικών εκδηλώσεων. Αυτό που τελικά αποφεύχθηκε είναι να μην έχει συγκεκριμένο… πρόγραμμα το επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη των Αποκριών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης νομίζει ότι πήρε τη λευκή επιταγή που ζητούσε για να φτάσει στις εθνικές εκλογές. Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι περιμένουν τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα που θα γράψει ο ΣΥΡΙΖΑ για να προβούν σε ανάλογες κινήσεις. Κακά τα ψέματα, στο σόου που στήθηκε στο συνέδριο με τους κλακαδόρους του προέδρου και των προεδρικών υποστηρικτών θα ξεχαστεί το βράδυ της Κυριακής των εκλογών.

Θα ηρεμήσουν τα πράγματα; Κάθε άλλο. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν προκλητικός. Λειτούργησε ως ένας άλλος Παύλος Πολάκης. Έδειξε με το δάχτυλο τους εσωκομματικούς αντιπάλους καλώντας ουσιαστικά τα μέλη –και τους περαστικούς– του συνεδρίου να τους χλευάσουν. Αυτό δύσκολα θα ξεχαστεί. Και όπως ο ίδιος είπε, από αύριο κιόλας αναμένονται τα πάνελ και οι δηλώσεις των υποστηρικτών του και των αντιπάλων του.

Το σόου θα συνεχιστεί προς τέρψη των επιθεωρησιογράφων. Η χώρα θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς αντιπολίτευση. Άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με τη λογική του… ώριμου φρούτου αλλά όχι για την κυβέρνηση. Αναμένει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μπας και τσιμπήσει τίποτα. Διότι μόνος του ο Νίκος Ανδρουλάκης αδυνατεί να πείσει ή να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους.

Υγ.: Και μόνο το γεγονός πως από το τετραήμερο συνέδριο ορισμένοι εκτιμούν ότι αυτός που έκανε έστω μια υποτυπώδη πολιτική τοποθέτηση είναι ο… Παύλος Πολάκης τα λέει όλα…