«Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος» ανέφερε μεταξύ άλλων οΣτέφανος Κασσελάκης  στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, πρώτη μετά το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι προφανώς έχει βγει ενισχυμένος από το συνέδριο του κόμματος. Δεν υπάρχει αμφίσβητηση και υπάρχει εντολή για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο εύκολο θα ήταν να πάμε σε εσωκομματικές εκλογές και να τις κέρδιζα με 90%, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης .

Και αναρωτήθηκε: Αλλά μετά τι;

Είπε πως το συνέδριο από κάτω έλεγε κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη.«5.000 άτομα φώναζαν κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη» ανέφερε χαρακτηριστηκά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε επίσης την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου. Δεν με είχε ενημερώσει ο Τσίπρας για την παρέμβασή του. Την σέβομαι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο ανέφερε. Οι σύνεδροι μας ζήτησαν ένα λόγο να ξαναπιστέψουνε. Θέλουν μια προοδευτική αντεπίθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετασχηματιστεί, πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία, η οποία θα ενώσει όλον τον κόσμο της Κεντροαριστεράς και θα κερδίσει τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν επιθυμούσε να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θέλω να πάω το κόμμα μπροστά. Πέντε χιλιάδες άτομα φώναζαν κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη. Το εύκολο ήταν να πάω σε εκλογές και να κερδίσω με 90%. Και μετά τι;

Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ 2015-19 έχει κλείσει και σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος. Τα στελέχη που ήταν απέναντί μου στο Συνέδριο ήταν ελάχιστοι. Όπως λέει πως βγήκα λαβωμένος από το Συνέδριο,απλά δεν το είδε.