Πόσους καθρέφτες άραγε έχει στο σπίτι του οΣτέφανος Κασσελάκης και πόσους εαυτούς βλέπει κοιτώντας καθέναν ξεχωριστά; 

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Τηλεόραση και στο Γιώργο Κουβαρά βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι η αυταρέσκεια του χωράει σε περισσότερους από έναν καθρέφτες. 

Τόσους όσοι αρκούν να χωρέσουν τα πολλά «εγώ» που ξεχειλίζουν από τους πολλούς χαρακτήρες που υποδύεται. Είναι προφανές ότι κάθε άλλο παρά ντρέπεται που λατρεύει τον εαυτό του περισσότερο από τους άλλους. Και φροντίζει να το δείχνει με κάθε ευκαιρία, είτε αυτή λέγεται συνέδριο, είτε μπαράκι, είτε συνέντευξη. 

Όπως και να ‘χει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, όχι τόσο γιατί του αρέσει τόσο πολύ να ασχολούνται όλοι μαζί του, αυτό θα μπορούσε να το εξηγήσει ο Ντέιβιντ Όουεν, αλλά γιατί δεν διστάζει να εκτίθεται παραβλέποντας το κίνδυνο κάποια στιγμή οι καθρέφτες να αρχίσουν να γελάνε μαζί του. 

Προς το παρόν ο άνθρωπος ζει μια ξεχωριστή εμπειρία στην Ελλάδα με μόλις 2 ευρώ και εμφανώς την απολαμβάνει. Το σπουδαιότερο όλων είναι ότι το απολαμβάνουν και οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του στο ΣΥΡΙΖΑ που επιτέλους βλέπουν τη δικαίωση των αγώνων της Αριστεράς μέσα από τους καθρέφτες του προέδρου τους.

 Το τελευταίο που φαίνεται να τους απασχολεί είναι πως τους βλέπουν όσοι τόσα χρόνια τους έπαιρναν στα σοβαρά. Κάποτε ο Νίκος Δήμου είχε πει για τον Έλληνα, πως όταν βλέπει στον καθρέφτη τον εαυτό του, «αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξανδρο, είτε τον Κολοκοτρώνη, είτε (τουλάχιστον) τον Ωνάση. Ποτέ τον Καραγκιόζη».

 Ο Στέφανος Κασσελάκης ως απόδημος Έλληνας όταν κοιτάει τον καθρέφτη το πιθανότερο είναι να βλέπει τον Τραμπ ζωσμένο με τα φυσεκλίκια του Άρη Βελουχιώτη.