Στη… σύνταξη έβγαλε τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη που ξεκίνησε με την ανάρτηση του πρώην προέδρου και την πρότασή του για νέες εσωκομματικές εκλογές. Αφενός ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θεωρεί ότι πήρε εντολή για να πάει μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και ότι βγήκε ενισχυμένος από το Συνέδριο, αφετέρου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «τέως».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ εξαπέλυσε επίθεση στον προκάτοχό του, σημειώνοντας ότι δεν είχε ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος για την πρωτοβουλία του να προχωρήσει στην ανάρτηση της προηγούμενης εβδομάδας, στην οποία έθετε θέμα πρόωρων εκλογών.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Αφού σημείωσε πως ενημερώθηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου από τον διευθυντή του Αλέξη Τσίπρα «ένα λεπτό πριν την ανάρτηση», έκανε λόγο για «τέως πρόεδρο» του κόμματος. Είναι γνωστό όμως ότι τη λέξη «τέως» σήμερα, πέρα από τη σημασιολογική σύγχυση του παρελθόντος, επικράτησε να τη χρησιμοποιούμε είτε χωρίς άρθρο ως συνώνυμο του πρώην, είτε -πιο συχνά- για τους έκπτωτους μονάρχες, σύμφωνα με τον Π. Εμμανουηλίδη.

Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο όπου υπήρχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος, τα οποία «έχουν ιδρώσει τη φανέλα» εμφανίζοντας έτσι τον… τέως πρόεδρο να γυρνά την πλάτη στο κόμμα και τα στελέχη.

Κατέληξε δε πως δεν γνωρίζει τι σκέφτεται και τι θέλει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως η σχετική συζήτηση αναφορικά με τις σχέσεις του ανήκει στον τομέα της μικροπολιτικής και της παραπολιτικής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το μήνυμα που ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε από το Συνέδριο είναι ότι πήρε εντολή να συνεχίσει ως πρόεδρος και μετά τις ευρωεκλογές, αλλάζοντας τα πάντα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να δηλώσει πως αν κάποιος τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, προτίθεται να πάει σε νέες εσωκομματικές εκλογές και να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία, εκτιμώντας φυσικά πως θα τις κερδίσει.