Για συνέδριο-ριάλιτι ενός κόμματος που έχει τελειώσει μίλησε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το συνέδριο «είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ριάλιτι, από το κοινό μέχρι την εξέδρα. Μετά τα αγωνίσματα οι παίκτες ψυχαναλύονται, μιλούν για τον εαυτό τους και κριτικάρουν τους συμπαίκτες. Το κοινό του ριάλιτι πρέπει να ταυτιστεί με κάποιους παίκτες».

Η εκτίμηση του Άρη Πορτοσάλτε για τον σκηνοθέτη του ριάλιτι είναι «ότι μπορεί να είναι και ο 13-0», δηλαδή ο Νίκος Παππάς. «Χρησιμοποίησε και τον Φάμελλο για κάμερα. Η Όλγα Γεροβασίλη ήταν η Ιφιγένεια που θυσιάστηκε. Τι την παρέσυρε, τι να σας πω...» είπε.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Το χθεσινό συνέδριο ξεφορτώθηκε τον Τσίπρα. Αυτό το "ευρωπαϊκό κεφάλαιο" είναι μια τελειωμένη ιστορία. Δεν έχει και νόημα να επιστρέψει στην πολιτική. Τα έκανε όλα σε λάθος χρόνο και το συνέδριο τον αποχαιρέτησε» είπε και πρόσθεσε: «Όλοι αυτοί μας κυβέρνησαν. Όλοι αυτοί πριν από δέκα χρόνια ήταν οι σωτήρες του έθνους. Τώρα είναι στο τελείωμα τους».