Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχουν υπονομευτές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν υπονομευτές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πήγε και ένα βήμα παρά πέρα, λέγοντας «μακάρι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή να ήταν το ενδεχόμενο να υπήρχαν υπονομευτές»! Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιάννης Ραγκούσης τοποθέτησε το πρόβλημα στην αποδοχή του Στέφανου Κασσελάκη στην ελληνική κοινωνία, λέγοντας ότι στις δημοσκοπήσεις -που τώρα πια δεν είναι «πετσωμένες»...-, στο ερώτημα της καταλληλότητας για πρωθυπουργός, ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει μόλις 5%, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει 40% και όταν ο Αλέξης Τσίπρας στα χειρότερά του, έπαιρνε 18%.

Ενδιαφέρον όμως έχει το καρφί του Γιάννη Ραγκούση προς τον Στέφανο Κασσελάκη, «αυτό που είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή -πρωτίστως για τον κύριο Κασσελάκη- είναι να φτιάξει την εικόνα του στην ελληνική κοινωνία», για να προσθέσει ειρωνικά, «αδιαμεσολάβητα». Αυτό που δεν καταλαβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι στο ποιοτικό στοιχείο για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, μοιραία περιλαμβάνεται και η πολιτική πλατφόρμα που συνοδεύει το εκάστοτε πρόσωπο. Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να το κατανοεί σε κάποιο βαθμό, κι ακριβώς για αυτό προσπαθεί να κάνει ένα «rebranding» στον ΣΥΡΙΖΑ, από ένα Ακροαριστερό κόμμα, σε Κεντροαριστερό. Όμως, η κομματική νομενκλατούρα, δεν δείχνει απολύτως καμία διάθεση για το rebranding που έχει κατά νου, ο Στέφανος Κασσελάκης. Για αυτό, η μοιραία ολομέτωπη σύγκρουση, δεν αποφευχθεί, απλώς μετατέθηκε για μετά τις Ευρωεκλογές.

Η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση

Γιάννης Ραγκούσης: «Υπονομευτές, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα έλεγα δε, ότι καταντά και στα όρια του ανέκδοτου, να το λέει κανείς αυτό το πράγμα. Θέλω να το πω πολύ καθαρά: μακάρι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή -το λέω πάρα πολύ ειλικρινά- να ήταν το ενδεχόμενο να υπήρχαν υπονομευτές μέσα στο κόμμα. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Να είμαστε πάρα πολύ ειλικρινείς, εγώ θα το πω πάρα πολύ καθαρά. Και δεν είναι δική μου ανάγνωση».

Γιώργος Παππαδάκης: «Το είπε κατ' επανάληψη όμως, ο Κασσελάκης»

Γιάννης Ραγκούσης: «Προσέξτε τώρα ποιο είναι το βασικό δεδομένο: το βασικό δεδομένο είναι το πρόβλημα που υπάρχει, στη σχέση και στην αποδοχή του Στέφανου Κασσελάκη από την ελληνική κοινωνία. Και δεν το λέω εγώ, το λένε οι δημοσκοπήσεις. Όταν στις δημοσκοπήσεις, για στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο κύριος Κασσελάκης παίρνει 5%, ο κύριος Μητσοτάκης παίρνει 40% και ο κύριος Τσίπρας στα χειρότερά του, δεν είχε πέσει κάτω από 18%, με συγχωρείτε πάρα πολύ, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να λέμε ότι κάτι άλλο φταίει».

Γιώργος Παππαδάκης: «Αυτό τι σημαίνει;»

Γιάννης Ραγκούσης: «Αυτό σημαίνει ότι αυτό που είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή -πρωτίστως για τον κύριο Κασσελάκη- είναι να φτιάξει την εικόνα του στην ελληνική κοινωνία».

Γιώργος Παππαδάκης: «Μα δεν τον αφήνουν».

Γιάννης Ραγκούσης: «Αδιαμεσολάβητα - ε, τώρα, πώς δεν τον αφήνουν;»

Γιώργος Παππαδάκης: «Τις ευθύνες τις ρίχνει σε εσάς».

Γιάννης Ραγκούσης: «Κύριε Παπαδάκη δεν ισχύει αυτό το πράγμα».

Γιώργος Παππαδάκης: «Δεν σας το λέω ότι ισχύει, σας λέω τι λέει εκείνος. Δέκα φορές έκανε αναφορά - σας φωτογράφισε».

Γιάννης Ραγκούσης: «Ο κύριος Κασσελάκης έχει μια αδιαμεσολάβητη σχέση και επικοινωνία με την ελληνική κοινωνία -και το ξέρετε πολύ καλά-, από τότε που εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή του τόπου, δηλαδή φέτος το καλοκαίρι, με πληθώρα δυνατότητας επικοινωνιακής προβολής του εαυτού του, των απόψεών του και λοιπά. Τώρα, αν εγώ αύριο το πρωί έχω το ίδιο πρόβλημα, δεν θα μου φταίει ούτε ο κύριος Κασσελάκης, ούτε κανένας άλλος».