Βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς λόγο για εξαπάτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «δεν θα είχε εκλεγεί αν είχε δείξει τα πραγματικά πιστεύω του πριν από τις εκλογές για την ηγεσία» του κόμματος. «Είχε πει για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε πει για το ΝΑΤΟ, είχε ανοιξει τα σπίτια του στους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν τις εσωκομματικές εκλογές; Αυτή ήταν η βασική προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ που μας έφερε πολύ χαμηλά ποσοστά», εξήγησε ο Γιάννης Ραγκούσης. Επισήμανε παράλληλα ότι «δεν μπορεί το 14,9% να μας πάει στη νίκη».

Ο ίδιος είπε ότι «θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως κίνηση αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη η κοινή επιστολή που έστειλαν 87 στελέχη και βουλευτές του κόμματος», με την οποία ζητούν σύγκληση της Κεντρικής επιτοπής για συζήτηση θεμάτων που άνοιξαν, όπως το κλείσιμο της ημερήσιας «Αυγής» και οι δηλώσεις του προέδρου για «μαύρο χρήματα. «Καμία από τις κινήσεις των μελών και των βουλευτών δεν είναι πρόωρη, όλα γίνονται μετά τις πρωτοβουλίες και τις επιλογές του κ. Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι αν ανοίξει θέμα ηγεσίας, «θα δούμε όλα τα δεδομένα… Αν πάμε σε εκλογές, θα πάρει τις μισές ψήφους από όσες είχε πάρει», για να συμπληρώσει: «Αν συνεχίσει, θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα υπαλλήλων και δουλικών». Είπε δε πως «η προσφυγή στη βάση σημαίνει δημοψήφισμα, όμως ο πρόεδρος του κόμματος δεν το επιθυμεί για αυτό και δεν έχει δώσει σημασία στο αίτημα μας»

Για την ανάρτηση του αδελφού του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία κάνει λόγο για «πραξικόπημα των 87» είπε ότι «αν δεν έχει κατεβάσει την ανάρτηση, θα έχει να κάνει με την Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για συκοφάντες».