Εκτροχιάζεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αφού στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μπαίνουν τώρα και τα… σόγια. Συγκεκριμένα, ο αδελφός του Στέφανου Κασσελάκη, ο Στέλιος Κασσελάκης, επιτέθηκε στους 87 βουλευτές και στελέχη του κόμματος που υπογράφουν την επιστολή φωτιά για τα περί «μαύρων ταμείων» αλλά και το κλείσιμο της Αυγής προς τον πρόεδρο.

Ο Στέλιος Κασσελάκης με την ιδιότητα πιθανότατα του αδελφού του προέδρου παρενέβη με σχόλιο σε ανάρτηση ενός εκ των φανατικότερων οπαδών και υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη στο Διαδίκτυο, του Νίκου Μωραΐτης:

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μωραΐτης έγραφε στο Χ ότι:

Το «πραξικόπημα του Συνεδρίου» απέτυχε. Τώρα έχουμε το «πραξικόπημα των με 87». Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι ο Κασσελάκης πάλευε μόνος του στις Ευρωεκλογές, με καμιά δεκαριά ανθρώπους. Οι άλλοι απλώς περίμεναν ένα κακό αποτέλεσμα για να βάλουν την υπογραφή τους».

Και ο Στέλιος Κασσελάκης πήρε τη σκυτάλη για να υπερασπιστεί τον αδελφό του γράφοντας τα εξής:

«Στέφανος: Θέλω Διαφάνεια και κανένα συμφέρον στην επιβίωση του κόμματος, έτσι ώστε να υπηρετούμαι το συμφέρον της βάσης και όχι των λίγων

«87»: Θέλουμε συμφέροντα, διαπλοκή και μαύρο χρήμα. Έτσι άλλωστε κάνουν όλα τα μεγάλα κομματα άρα και το σωστό».

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπλέξει και τα σόγια. Από τη μία η αδελφή και ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα συνυπογράφουν το κείμενο των 87, εν τούτοις είναι ενεργά στελέχη του κόμματος, από την άλλη εμφανίσθηκε και ο Στέλιος Κασσελάκης.

Πως το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη όταν αυτός εξελέγη πρόεδρος; Α ναι, «σας υπόσχομαι ότι δεν θα πλήξετε…»