Αιχμές προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να έχουν διαχειριστεί «μαύρο» χρήμα, άφησε η Θεοδώρα Τζάκρη νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου. Κληθείσα να σχολιάσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Στέφανος Κασσελάκης στο «στρατόπεδο Τσίπρα», με τις απολύσεις όποιων «απηχούν το κλίμα Τσίπρα», η κυρία Τζάκρη είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν απόλυσε κανέναν». Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα και τον Θανάση Θεοχαρόπουλου, καθώς και ότι «ετοιμάζει κι άλλες απολύσεις», η κυρία Τζάκρη είπε ότι «σφάλλουν όσοι νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα - εργοδότης, ή ένα κόμμα το οποίο δίνει επιδόματα ανεργίας», για να προσθέσει στη συνέχεια πως «το ότι διακόπηκε η επαγγελματική συνεργασία συγκεκριμένων στελεχών με βουλευτές, αυτό έγινε διότι δεν επιτελούνταν το έργο των βουλευτών, ή το έργο του κόμματος και υπήρχαν αλλαγές. Έφυγε κάποιος από διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, ήρθε κάποιος άλλος, πήρε τη θέση του. Τόσο απλά και τόσο καθαρά». Φυσικά ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχει η συγκεκριμένη εξήγηση, μιας και αμφότερες οι απολύσεις έγιναν εναντίον προσώπων που ενώ είχαν έμμισθη σχέση με το κόμμα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η δήλωση της κυρίας Τζάκρη για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, περί του «μαύρου» χρήματος στον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς στην επιμονή των δημοσιογράφων ότι υπήρξε αντιδιαστολή στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, η κυρία Τζάκρη είπε ότι «τα κόμματα είναι πολύπλοκοι μηχανισμοί. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, ισχύει παγκοσμίως. Που σημαίνει ότι κάποιοι εκεί, που διαχειρίζονται επί μακρόν - εγώ είπα ξεκάθαρα ότι για εμένα η διοίκηση Τσίπρα, είπα "για τον Τσίπρα βάζω το χέρι μου στη φωτιά"». Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι η συγκεκριμένη δήλωση αφορά αυστηρά και μόνο τον Τσίπρα και κανέναν άλλο, η κυρία Τζάκρη είπε ότι « δεν είναι όλα τα παιδιά στα κόμματα καλά, κύριε Παυλόπουλε», για να προσθέσει στη συνέχεια πως «όποιος διαχειρίζεται επί μακρόν - αν θέλετε έχει μια θέση ευθύνης και διαχειρίζεται από οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, δε σημαίνει ότι δε μπορεί κατά το δοκούν και κατά την κρίση του ας πούμε, να διαχειρίζεται αυτούς τους πόρους, έτσι συγκεκριμένα. Αυτό έχω να σας πω».

Σαφής αιχμή για χρήση «μαύρου» χρήματος στον ΣΥΡΙΖΑ

Καλό θα ήταν να εξηγήσει περαιτέρω τι ακριβώς εννοεί η κυρία Τζάκρη, καθώς η αιχμή της ήταν σαφέστατη, ότι κάποιος σε θέση ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ έχει διαχειριστεί «μαύρο» χρήμα. Αυτό που μένει να απαντηθεί, είναι εάν η συγκεκριμένη αιχμή αφορά τους γραμματείς του κόμματος, τους οικονομικούς διευθυντές, ή ακόμη και διατελέσαντες υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα, σε βάρος των οποίων υπήρξαν καταγγελίες για «σακούλες με "μαύρο" χρήμα» από τη γραμματέα του επιχειρηματία Καλογρίτσα. Θα ήταν σαφώς παραγωγικότερο να πάει στον Εισαγγελέα και να κάνει καταγγελία η κυρία Τζάκρη, αντί να αφήνει αιχμές σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές. Εκτός κι αν το ζητούμενο δεν είναι η κάθαρση, αλλά το «τράβηγμα των λουριών» σε κάποια πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

Άκης Παυλόπουλος: «Σας λένε ότι έχει ξεκινήσει μια οριζόντια επίθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος του προκατόχου του. Όταν αναφέρεται σε «μαύρο» χρήμα, όταν απολύει όποιον απηχεί το κλίμα Τσίπρα -»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ποιον απόλυσε; Δεν απόλυσε κανέναν»

Δημήτρης Οικονόμου: «Ε, πώς; Τον κύριο Τσίπρα, τον κύριο Θεοχαρόπουλο, ετοιμάζει κι άλλες λέει».

Άκης Παυλόπουλος: «Αν δεις τις υπογραφές στην επιστολή αυτή, φωνάζουν όλοι Τσίπρας. Τσίπρας είναι όλοι».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Στη μακρά πολιτική μου διαδρομή, έχω συνυπάρξει με ανθρώπους οι οποίοι στη συνέχεια έχασαν τις έδρες τους και πήγαν στα σπίτια τους και ασκούνε το επάγγελμά τους, όπως αντιλαμβάνεστε. Σφάλλουν όσοι νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα - εργοδότης, ή ένα κόμμα το οποίο δίνει επιδόματα ανεργίας, έτσι; Επί Κασσελάκη, η προσφορά στο κόμμα αρχίζει και τελειώνει ανιδιοτελώς (...) κανένας δεν απομακρύνθηκε λόγω των δηλώσεών του. Όταν κάποιος απομακρύνεται κάποιος ως κομματική οντότητα, φεύγει απ' τον ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε να διαγράφεται κανένας απ' τον ΣΥΡΙΖΑ; Το ότι διακόπηκε η επαγγελματική συνεργασία συγκεκριμένων στελεχών με βουλευτές, αυτό έγινε διότι δεν επιτελούνταν το έργο των βουλευτών, ή το έργο του κόμματος και υπήρχαν αλλαγές. Έφυγε κάποιος από διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, ήρθε κάποιος άλλος, πήρε τη θέση του. Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Από εκεί και πέρα, έρχομαι στο τρίτο, που είπατε για το «μαύρο» χρήμα. Εγώ θέλω να είμαι σαφής: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα, το οποίο δεν συμμετείχε στο διαχρονικό πάρτι της μίζας (...) η οποιαδήποτε συζήτηση για το μαύρο χρήμα, για τις μίζες, αφορούν τα κόμματα τα οποία χρεωκόπησαν τη χώρα».

Άκης Παυλόπουλος: «Κυρία Τζάκρη, αν αυτό που λέτε είναι έτσι, τότε γιατί επέλεξε αυτή τη συζήτηση ο κύριος Κασσελάκης;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Αυτό που λέει ο κύριος Κασσελάκης, περί μιας σύγχρονης πολιτικής επανάστασης, ηθικής επανάστασης, απαλλαγής της χώρας απ' το «μαύρο» χρήμα, μπορεί να του στοιχήσει και τη θέση του -είπε επί λέξει- δεν είναι τίποτε διαφορετικό από τον αγώνα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας να σώσει τη χώρα και να διασώσει την οικονομία -»

Άκης Παυλόπουλος: «Όχι, δεν είπε αυτό, με συγχωρείτε. Δεν είπε αυτό. Είπε "ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχει μαύρο χρήμα"».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Ξέρετε πάρα πολύ καλά, τα κόμματα είναι πολύπλοκοι μηχανισμοί. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα, ισχύει παγκοσμίως. Που σημαίνει ότι κάποιοι εκεί, που διαχειρίζονται επί μακρόν - εγώ είπα ξεκάθαρα ότι για εμένα η διοίκηση Τσίπρα, είπα "για τον Τσίπρα βάζω το χέρι μου στη φωτιά"».

Άκης Παυλόπουλος: «Όχι για τους υπόλοιπους όμως».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Άνθρωποι οι οποίοι - δεν είναι όλα τα παιδιά στα κόμματα καλά, κύριε Παυλόπουλε».

Άκης Παυλόπουλος: «Α, μόνο για τον Τσίπρα βάζετε "το χέρι στη φωτιά", όχι για όλους. Εδώ λέτε κάτι σημαντικό. Ένα λεπτό. Λέτε ότι "εγώ για τον Τσίπρα βάζω το χέρι μου στη φωτιά, όχι για τους υπόλοιπους όμως"».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Όποιος διαχειρίζεται επί μακρόν - αν θέλετε έχει μια θέση ευθύνης και διαχειρίζεται από οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, δε σημαίνει ότι δε μπορεί κατά το δοκούν και κατά την κρίση του ας πούμε, να διαχειρίζεται αυτούς τους πόρους, έτσι συγκεκριμένα. Αυτό έχω να σας πω».