Σε ένα μεγαλειώδες «άδειασμα» στον Παύλο Πολάκη, προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Άννα Λιβαθυνού και Γιώργο Κακούση. Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, με την οποία κατηγόρησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο για «προδοσία με ανταλλάγματα», ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη δήλωση Κατρούγκαλου κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπήρξε κάποιου είδους συναλλαγή μεταξύ του Γιώργου Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης, προκειμένου να υποσκάψει την εκλογική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, δυο ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2023.

Ενδιαφέρον όμως έχει η διαφοροποίησή του από τον Παύλο Πολάκη, καθώς είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν θα εισφέρω σε καμία περίπτωση, την δημιουργία εσωκομματικών προβλημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργίας εσωκομματικών αντιπαραθέσεων και λοιπά. Εγώ σας είπα τη γνώμη μου, σας είπα τι ασπάζομαι ως πολιτική κριτική, τι δεν ασπάζομαι ως συκοφαντία και βάζω μια τελεία - παράγραφο (...) Μια προσθήκη - μια πληροφορία απλώς για εσάς, ο κύριος Κατρούγκαλος παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι; Και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ». Είναι προφανές ότι φωτογραφίζει ως δημιουργό εσωκομματικών προβλημάτων τον Παύλο Πολάκη, καθώς φροντίζει να ενημερώσει τους δημοσιογράφους, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση Πολάκη καταφέρεται εναντίον ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι μάλιστα εκλεγμένο στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, όχι σε κάποιο πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποχώρησε, ή διεγράφη και είναι εκτός πολιτικής, ή που προσχώρησε σε κάποιο άλλο κόμμα.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι το εξής: εφόσον ο Παύλος Πολάκης θεωρεί ότι η ζημιά που έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν στοχευμένη, γιατί άραγε είναι ακόμη μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος; Γιατί δεν έχει φροντίσει να παραπέμψει τον Γιώργο Κατρούγκαλο στα όργανα του κόμματος, με το αίτημα της διαγραφής; Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει άποψη για όλα αυτά που γίνονται;

Η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση

Άννα Λιβαθυνού: «Έχει προκύψει ένα θέμα σχετικά με τον κύριο Κατρούγκαλο και για τη θέση του στον ΟΗΕ. Πιστεύετε ότι υπάρχει συναλλαγή Κατρούγκαλου - Κυβέρνησης, για την υπόθεση αυτή;»

Γιάννης Ραγκούσης: «Όχι, δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο, κυρία Λιβαθυνού. Είχαμε θέμα στις εκλογές -δυστυχώς- με τις δηλώσεις που είχαν γίνει από τον Γιώργο τον Κατρούγκαλο, δυο ημέρες πριν από τις εκλογές, είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτό μας κόστισε. Αλλά αυτό που αποτελεί ένα στοιχείο πολιτικής κριτικής -ή και αυτοκριτικής από τον ίδιο τον Γιώργο τον Κατρούγκαλο- δεν μπορεί να περάσει στην φάση της υιοθέτηση τέτοιων απόψεων, τουλάχιστον από εμένα».

Άννα Λιβαθυνού: «Ο κύριος Πολάκης πάντως, φαίνεται ότι έχει διαφορετική άποψη και με την ανάρτηση την οποία έκανε».

Γιάννης Ραγκούσης: «Δεν ξέρω, ο κύριος Πολάκης έχει τη δική του γνώμη, εγώ έχω τη δική μου γνώμη».

Γιώργος Κακούσης: «Ναι, αλλά εδώ υπάρχει ένα ζήτημα τώρα. Ο κύριος Πολάκης ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -είναι κοντά στον πρόεδρο- λέει και ονοματίζει ουσιαστικά τρία στελέχη: τον κύριο Λιάκο, τον κύριο Χουλιαράκη και τον κύριο Κατρούγκαλο, ως τρεις οι οποίοι αντάλλαξαν την ζημιά που έκαναν στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, με θέσεις στην εποχή Μητσοτάκη. Αυτό τώρα τι είναι; Καινούριο;»

Γιάννης Ραγκούσης: «Δυο πράγματα: πρώτον, επειδή είμαστε παραμονές ευρωεκλογών όσο και να με πιέσετε και όσο κι αν καταλαβαίνω ότι η θέση σας αυτό επιβάλλει, εγώ δεν θα εισφέρω σε καμία περίπτωση, την δημιουργία εσωκομματικών προβλημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργίας εσωκομματικών αντιπαραθέσεων και λοιπά. Εγώ σας είπα τη γνώμη μου, σας είπα τι ασπάζομαι ως πολιτική κριτική, τι δεν ασπάζομαι ως συκοφαντία και βάζω μια τελεία - παράγραφο (...) Μια προσθήκη - μια πληροφορία απλώς για εσάς, ο κύριος Κατρούγκαλος παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι; Και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ».

Άννα Λιβαθυνού: «Άρα ένας επιπλέον λόγος, λέτε, που δεν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι τέτοιο».

Γιάννης Ραγκούσης: «Όχι, απλώς να έχουμε όλη την πληροφόρηση, ότι μιλάμε για ένα μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, δεν μιλάμε για κάποιον πρώην».

Γιώργος Κακούσης: «Στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, ο καταγγέλλων ότι ο Κατρούγκαλος έκανε συναλλαγή και ο καταγγελλόμενος, θα βρεθούν δηλαδή δίπλα-δίπλα, στην ίδια συνεδρίαση».

Γιάννης Ραγκούσης: «Αφού είναι μέλη...»